Τραγέλαφος: Η Μελόνι ζητάει τώρα να μην την αποκαλούν «κύριο Πρωθυπουργό»

Italian Prime Minister, Giorgia Meloni, ahead of a confidence vote for the new government, at the Senate in Rome, Italy, 26 October 2022. EPA, Riccardo Antimiani




Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν ήθελε να την αποκαλούν «κύριο», ακυρώνοντας έτσι κυβερνητική εγκύκλιο που έλεγε ότι αυτός – σε αρσενικό γένος- θα ήταν ο επίσημος τίτλος της.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο της Μελόνι ανέφερε ότι παρόλο που ο τίτλος του “κύριου προέδρου” είχε προταθεί ως ο καταλληλότερος από τους ειδικούς του πρωτοκόλλου της κυβέρνησης, εκείνη δεν θα ήθελε να τον χρησιμοποιήσει, επομένως θα έπρεπε να αγνοηθεί.

Η Μελόνι, η οποία ανέλαβε καθήκοντα το περασμένο, είχε ήδη εξοργίσει τις φεμινίστριες όταν ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε τον αρσενικό τύπο του επίσημου τίτλου της: Ο πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου.

Στην πρώτη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της την περασμένη Κυριακή η Μελόνι αναφερόταν ως “Il Presidente del Consiglio» αντί του θηλυκού La

Πρoτού το κανασκεφτεί καλύτερα, η κυβερνητική γραφειοκρατία προχώρησε δια εγκυκλίου ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι ο επίσημος τίτλος της θα πρέπει να περιλαμβάνει και το «Signor».

«Ο τίτλος που θα χρησιμοποιιείται είναι… Κύριε Πρόεδρε του Υπουργικού Συμβουλίου», αναφερόταν σε εγκύκλιο που εξέδωσε το γραφείο της και μοιράστηκε σε όλα τα υπουργεία της κυβέρνησης.

Η Μελόνι είναι γνωστή αντι – φεμινίστρια. Αντιτίθεται στις ποσοστώσεις των γυναικών στις συνεδριάσεις και στο κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να ανέλθουν στην κορυφή μέσω της αξίας των ενώ διόρισε μόλις έξι γυναίκες στο 24μελές υπουργικό συμβούλιο της.

Με πληροφορίες από Reuters

Σιωπώντας στο Παρίσι, αποστρέφοντας το βλέμμα στην Αθήνα: “Οι δύο λιμενάρχες του κόκκινου δικτάτορα της Κίνας”!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: