Θα υπάρξει τελικά άνοδος της θερμοκρασίας, στην ανατολική Μεσόγειο; Το Ισραήλ και ο νέος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Στιγμιότυπο από την τελετή επίσημης έναρξης λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ, στη βάση της σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022. Η Elbit Systems θα προμηθεύσει το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτιές έχει ανάψει στην Αθήνα η ακύρωση της επίσκεψης του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας, Μπένι Γκάντζ στην Ελλάδα, αλλά και η ταυτόχρονη προγραμματισμένη επίσκεψη του ίδιου στην Τουρκία, σε λίγες ημέρες.

Το Ισραήλ παρόλα αυτά, επιμένει με ανακοίνωση του, πως η συνάντηση θα μεταφερθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Όμως, ας μην γελιόμαστε, πρόκειται για ένα άδειασμα του Εβραϊκού κράτους προς την χώρα μας.

Άλλωστε ο νυν Πρόεδρος του Ισραήλ, έχει δείξει τις προθέσεις του, για πρόοδο στις σχέσεις της πατρίδας του με την Άγκυρα, παρότι οι δεύτεροι, πολλές φορές έχουν πάρει το μέρος των εχθρών του Ισραηλινού λαού.

Βέβαια, σε λίγο καιρό στο Ισραήλ θα έχουμε εκλογές και ο γνωστός σε όλους μας κ. Νετανιάχου, φαίνεται να προηγείται έστω και οριακά στις δημοσκοπήσεις. Τα σενάρια είναι περίπλοκα, γιατί αν ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ ξαναπιάσει το τιμόνι, τότε τα νέα δεν θα είναι καλά για τον κ. Ερντογάν.

  • Αν παρόλα αυτά ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ισραήλ χάσει και η νέα Κυβέρνηση, επιδιώξει φιλική στάση προς την Τουρκία, τότε πολλοί σύμμαχοι, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, θα πονηρευτούν.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν ξέρουμε τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, που φαίνεται να μην θέλουν να σπρώξουν την Τουρκία στην αγκαλιά της Ρωσικής αρκούδας, (ούτε η Άγκυρα παρόλα αυτά, θέλει να πέσει σε αυτή την αγκαλιά, αρκεί να το καταλάβει η Ουάσιγκτον).

Όμως, άλλη μια εξέλιξη ενδέχεται να συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας στην περιοχή. Η καυτή καρέκλα του αρχηγού της συμμαχίας, αναζητά νέο ένοικο. Εν ολίγοις, έρχεται νέος Γ.Γ στο ΝΑΤΟ, με κάποια ονόματα να είναι ήδη στο παιχνίδι, όπως του πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη και πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας, κ. Μάριο Ντράγκι.

Ο αγαπητός στον Τούρκο Πρόεδρο, κ. Στολτενμπεργκ, που υποστηρίζει έως και ανοιχτά την Τουρκία πολλές φορές, θα αφήσει την συμμαχία, τουλάχιστον από αυτό το πόστο και ένα σφίξιμο στο στομάχι του κ. Ερντογάν ήδη υπάρχει μάλλον. Θα χάσει ένα σημαντικό χαρτί, αλλά μπορεί να του έρθει άσσος από το Ισραήλ, το οποίο θα κάνει ένα μεγάλο σφάλμα, αν πάει προς την Τουρκία.

Οι εκλογές όλο και πλησιάζουν για τους γείτονές, οι οποίοι συνεχίζουν τις προκλήσεις, με τις πιο σημαντικές να μην έχουν ακόμα γίνει ακόμα. Η Ελληνική πλευρά πάντως, είναι έτοιμη και περιμένει τον Τούρκο Πρόεδρο, είτε βράδυ για ποτό, είτε μεσημέρι, για φρέσκο ψάρι…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Γιατί κλείνει τα μάτια η Δύση: Ο Ερντογάν έγινε ο ατζέντης του Πούτιν, αλλά και ένα πειθήνιο όργανο του Τσάρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: