Στέλνει τους τρεις ανήλικους γιούς του στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας: Το τερμάτισε ο απελπισμένος Τσετσένος σφαγέας Καντίροφ [video]

Οι ανήλικοι γιοι του Καντίροφ σε βίντεο όπου εμφανίζονται σε εκπαίδευση όπλων ενόψει αποστολής τους στα μέτωπα της Ουκρανίας. Photo via Twitter




Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό του  πολεμοχαρούς  Καντίροφ, του απολυταρχικού ηγέτη της Τσετσενίας και λάτρη – τουλάχιστον μέχρι πρότινος – του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πάντα ήταν δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό του.

Πόσο μάλλον τώρα που γίνεται γνωστό ότι στέλνει τα ανήλικα παιδιά του να πολεμήσουν στην Ουκρανία…

Ο Ραμζάν Καντίροφ, αμφιλεγόμενης διανοητικής ισορροπίας, από την αρχή της ρωσικής εισβολής έστειλε τα επίλεκτα στρατεύματά του, τους αιμοσταγείς Τσετσένους που αποκαλούνται “καντιροφιστές” στα μέτωπα της Ουκρανίας. Αν και καυχιόταν κι αυτός και οι καντιροφιστές του, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ήθελε. Κι αυτό έχει αποτυπωθεί και σε βίντεο ΄και φωτογραφίες με το στρατηγείο των καντιροφιστόν να καταστρέφετε, ή με εκατοντάδες άνδρες να αιχμαλωτίζονται ή να σκοτώνονται.

Η τροπή της ρωσικής εισβολής έβαλε σε σκέψεις τον Καντίροφ με αποτέλεσμα να ασκεί κριτική στους στρατηγούς και το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας για λάθη και απαράδεκτες αποδόσεις.

Ομως ο Καντίροφ μένει σταθερά υπέρ του πολέμου. Ετσι προ ημερών ζήτησε από ΄τον Πούτιν να κάνει χρήση “μικρών πυρηνικών” στα ουκρανικά μέτωπα.

Μέχρι και το Κρεμλίνο δήλωσε την απόστασή του απ΄τον Καντίροφ, με τον επρόσωπό του Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει πως ο Καντίροφ, εν ολίγοις, “μπορεί να λέει” ό,τι θέλει, αλλά εμείς είμαστε υπέρ μιας “ισορροπημένης προσέγγισης” όσον αφορά τα πυρηνικά, η οποία να μην βασίζεται “στο συναίσθημα”….

Ωστόσο, ο Καντίροφ είχε ανοιχτά ΄δηλώσει πως η Τσετσενία δεν θα υπακούσει στην επιστράτευση του Πούτιν, γιατί απ’ την πρώτη στιγμή έστειλε “το μερίδιό της”. Είχαν προηγηθεί οι πρώτες διαδηλώσεις των τελευταιων 15 ετών στην Τσετσενία. Με τις μητέρες πεσόντων Τσετσένων στην Ουκρανία, επικεφαλής της διαμαρτυρίας…

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου , στα μέσα κοινωνικής συνείδησης ο Καντίροφ έξαλλος προφανώς και εκτός ισορροπίας προφανέστερα, ανακοίνωνε ότι στέλνει τους τρεις γιούς του 14, 15 και 16 ετών, να πολεμήσουν στον πόλεμο που χάνουν οι στρατηγοί της Μόσχας.

«Ήρθε η ώρα να δείξουν τί αξίζουν  σε έναν πραγματικό πόλεμο και χαιρετίζω  αυτήν την επιθυμία», δήλωσε ο Καντίροφ,  σε μια ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Σύντομα θα πάνε στην πρώτη γραμμή και θα βρεθούν στα πιο δύσκολα τμήματα της γραμμής επαφής», είπε, προσθέτοντας ότι η δήλωσή του απευθύνεται σε «αερολόγους που ισχυρίστηκαν ότι τα αγαπημένα μου πρόσωπα δεν συμμετείχαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.»

Είπε ότι ο Αχμάτ (16), ο Έλι (15) και ο Άνταμ (14) έχουν εκπαιδευτεί για μάχη «σχεδόν από τα πρώτα τους χρόνια » και επέμεινε ότι «δεν αστειεύεται».

«Πάντα πίστευα ότι η κύρια αποστολή ενός πατέρα είναι να διδάξει στους γιους του την ευσέβεια και να τους μάθει να υπερασπίζονται την οικογένειά τους, τον λαό τους και την πατρίδα τους. Όποιος θέλει ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο!», καταλήγει ο Καντίροφ.

Μάλιστα κυκλοφόρησε και βίντεο με τα παιδιά του Καντίροφ να εκπαιδεύονται. Και στο παρελθόν ωστόσο τα παιδιά του Καντίροφ, κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, είχαν θεαθεί δημοσίως, σε μια απ’ τις πολεμοχαρείς φιέστες στην Τσετσενία, να κραδαίνουν όπλα και να κραυγάζουν υπέρ του πολέμου.

Τί να πει κανείς;

Στο χείλος του γκρεμού ο Πούτιν, παίζει τον παπά με τα νέα «σύνορα»: Θα ρωτήσουμε και θα δούμε, λέει τώρα το Κρεμλίνο καθώς οι Ουκρανοί προελαύνουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: