Ποιος και για ποιο λόγο διέρρευσε τώρα, 16 χρόνια μετά, το άκρως απόρρητο βίντεο της κατάρριψης του Κώστα Ηλιάκη;

Ο αείμνηστος Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης




ΣΧΟΛΙΟ HELLAS JOURNAL

Το βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης του αεροσκάφους του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη της 343 Μοίρας, μετά από σύγκρουση που προκάλεσε τουρκικό μαχητικό είναι αναμφισβήτητα ένα ντοκουμέντο.

Και ως τέτοιο η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων και των μέσων που θα το είχαν στα χέρια τους, όπως ο εξαιρετικός συνάδελφος Κώστας Συμεωνίδης, και ο τηλεοπτικός σταθμός Star, θα το μετέδιδαν.

Όμως, όπως σε κάθε γεγονός υπάρχει αντίλογος ή έστω ορισμένα ερωτήματα τα οποία ζητούν απαντήσεις για να έχουμε πλήρη εικόνα: Στόχων και επιδιώξεων

  • Ποιος και γιατί έδωσε αυτό το άκρως απόρρητο βίντεο στη δημοσιότητα μετά από 16 χρόνια.
  • Ποιο είναι το ζητούμενο ή έστω ο σκοπός γι’ αυτή του την ενέργεια.

Υπάρχουν προφανώς σοβαροί λόγοι για τους οποίους αυτό το βίντεο έχει διαβαθμιστεί ως άκρως απόρρητο και φυλάσσεται επί τόσα χρόνια ως κόρη οφθαλμού.

Είναι ένα βίντεο που ενδεχομένως θα είχαν κάθε λόγο να διαρρεύσουν οι «θα έρθουμε ένα βράδυ», αλλά δεν το έχουν κάνει, παρότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι και τα δικά τους αεροπλάνα είχαν καταγραφικά μηχανήματα.

  • Άρα, για ποιο λόγο παραδίδεται προς μετάδοση μια μέρα ως κεραυνός εν αιθρία;

Σε μια εποχή εξαιρετικής έντασης στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή με τις συνεχείς προκλήσεις από την Άγκυρα και τον ισλαμιστή Ερντογάν δυο είναι οι πιθανές εξηγήσεις: Είτε ότι θέλουμε να τονωθεί η αποφασιστικότητα των Ελλήνων και να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά είτε να ξανασκεφτούμε, ως Έλληνες, τι κακό μπορεί να δημιουργήσει η ένταση που ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Η άποψη της Hellas Journal είναι πως και τα δυο σκεπτικά είναι λανθασμένα και εξίσου επικίνδυνα. Στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα της χώρας δεν χωρούν συναισθήματα, παρά μόνον σταθερές θέσεις, προγραμματισμός, προετοιμασία και κόκκινες γραμμές.

Ούτε η κυβέρνηση ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας πρέπει να χρειάζονται υπενθυμίσεις και βίντεο -τόσο συναισθηματικά φορτισμένα- για να κάνουν στο ακέραιο ο καθήκον τους.

Η Hellas Journal για όλους τους παραπάνω λόγους -και έως ότου απαντηθεί το καίριο ερώτημα «ποιος και για πιο λόγο»- δεν αναπαρήγαγε το βίντεο και δεν θα το κάνει ούτε τώρα.

Υ.Γ. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το ποιος το έδωσε. Προφανώς δεν μπορούμε να γράψουμε κανένα όνομα χωρίς αποδείξεις. Αλλά σημειώνουμε ότι παρακολουθούμε το θέμα και αν υπάρξουν περαιτέρω στοιχεία θα επανέλθουμε.

Hellas Journal

Όλη η αλήθεια για τα F-16 που απαιτεί να αγοράσει η κατοχική Τουρκία: “Δεν θα τα πάρει” είναι η επαναλαμβανόμενη απάντηση του γερουσιαστή Μενέντεζ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: