Πανάθλιος υβριστής και επικίνδυνος λαϊκιστής ο Ερντογάν: «Ο Θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση του Τουρκικού Ιδρύματος Νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη. Photo via twitter Recep Tayyip Erdoğan




Tην προκλητική ρητορική συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ομιλία του στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση του Τουρκικού Ιδρύματος Νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία και σε όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.

«Αν είχε γλώσσα η πλατεία Σουλτάν Αχμέτ θα μιλούσε… Απο τον οβελίσκο μπροστά αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε. Αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι» είπε χαρακτηριστικά.

«Ενώ χτίζουμε τα θεμέλια της ανόδου της χώρας και του έθνους μας, πρέπει επίσης να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα τροφοδοτεί τις καρδιές και τις ψυχές των νέων γενεών. Οι πρόγονοί μας κυμάτισαν τη σημαία της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ευημερίας. Με ευγνωμοσύνη μνημονεύουμε κάθε πρόγονό μας, που μας άφησε αυτή τη γη ως πατρίδα χάρη στον αγώνα τους» πρόσθεσε.

Ο τούρκος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει νέα ομιλία σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του.

Μεταξύ των θεμάτων που θα είναι και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 15:30.

Πηγή: ertnews, Anadolu, birgun

Αντί κυρώσεις στην Τουρκία ήθελαν “κατευνασμό” και ΜΟΕ: Και τώρα που ο Ερντογάν καθυβρίζει Ελλάδα και Κύπρο θα τρέχουν πάλι να παρακαλούν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: