Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος τιμήθηκε με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος. AΠΕ-ΜΠΕ, STR




Με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος κατά τη διάρκεια του ετήσιου Δείπνου του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη.

Οι ομιλητές εξήραν το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιεί το Πατριαρχείο σε όλη την αφρικανική ήπειρο αλλά και τον σταθεροποιητικό ρόλο που επιτελεί στον κόσμο της Ορθοδοξίας μέσα από την προσήλωση στους ιερούς κανόνες και την παράδοση της εκκλησίας.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στην στάση που κράτησε στην αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας, το οποίο προχώρησε σε αντίποινα, παραβιάζοντας την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Φυρίλλας, ο ομοσπονδιακός βουλευτής από την Φλόριδα, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, η ομοσπονδιακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, η πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, ο πρώην αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο πρώην ΥΦΕΞ Αντώνης Διαματάρης και η ομογενής γενική Πρόξενος του Παναμά, Γεωργία Αθανασοπούλου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον , ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: