Νέο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τις τουρκικές ωμότητες εις βάρος των 92 μεταναστών στον Έβρο [video του OPEN]




Νέο αποκαλυπτικό ντοκουμέντο από τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Στη φωτογραφία αποτυπώνονται οι κακουχίες και η βαναυσότητα σε βάρος των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι φαίνονται ταλαιπωρημένοι και χωρίς τα ρούχα ή τα υπόλοιπα προσωπικά τους αντικείμενα.

Είναι θλιβερή η εικόνα ενός εκ των μεταναστών που προσπαθεί να καλύψει το γυμνό σώμα του, με ένα πανί που βρήκε στην ύπαιθρο.

Το υλικό είχαν καταγράψει από την πρώτη στιγμή αξιωματικοί της FRONTEX και είναι πλέον σε γνώση ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οι 92 μετανάστες περιέγραψαν στις ελληνικές αρχές πως Τούρκοι στρατοχωροφύλακες τους ξυλοκόπησαν, τους έκλεψαν, τους ξεγύμνωσαν και τους απείλησαν για να περάσουν στο ποτάμι και στην ελληνική πλευρά. Το υλικό είναι πλέον σε γνώση Ευρωπαίων αξιωματούχων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον πέντε γυναίκες τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε πάνω σε ένα σκάφος που επιχειρούσε να διασχίσει τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη, ανακοίνωσαν η ιταλική ακτοφυλακή και ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Σε συμφωνία με τις αρχές της Μάλτας, ένα περιπολικό σκάφος της ακτοφυλακής από (το ιταλικό νησί) Λαμπεντούζα εστάλη στο σημείο και ανέσυρε 38 μετανάστες και τις σορούς δύο ανηλίκων», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Τα δύο παιδιά των οποίων τα απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν στο σκάφος ήταν ηλικίας ενός και δύο ετών και μια 25χρονη έγκυος γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν η μητέρα του ενός από αυτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Παλέρμο, σύμφωνα με ιταλικά πρακτορεία.




Παρέμβαση Μενέντεζ

Χθες Πέμπτη, την υποστήριξη του σε μια έρευνα που θα εξετάζει τον ρόλο που έπαιξε ο τουρκικός στρατός στην κακομεταχείριση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στην περιοχή του Έβρου εξέφρασε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Παράλληλα, ο Αμερικανός γερουσιαστής συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την επιτυχημένη διάσωση αυτών των ανθρώπων.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ανέφερε:

«Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Υποστηρίζω πλήρως μια έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ρόλου του τουρκικού στρατού στη σκληρή κακομεταχείρισή τους».

Μπάχαλο πάλι το κέντρο της Αθήνας ύστερα από συγκέντρωση και επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: