Κρεατομηχανή και… Λάρκοβο: Τέλος στα «άρρωστα» on line πολεμικά παιγνίδια για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας




Η μεγαλύτερη πλατφόρμα online παιχνιδιών στον κόσμο για παιδιά, η Roblox, αφαίρεσε δύο παιχνίδια που επέτρεπαν στους παίκτες να «πολεμούν» μεταξύ τους ως Ρώσοι ή Ουκρανοί.

Ένα από αυτά, που ονομάζεται War on Larkiv κατέγραψε 90.000 συμμετοχές μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Η Roblox είπε ότι και τα δύο παιχνίδια παραβίαζαν τα παραδεδογμένα πρότυπα και τα αφαίρεσαν μέσα σε τέσσερις ώρες μετά από την επικοινωνία του BBC.

Ο πόλεμος στο Λάρκοβο βασίστηκε σε μια φανταστική πόλη που έμοιαζε με την πραγματική πόλη του Χάρκοβο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε από έναν προγραμματιστή που ονομάζεται Russia War RP

Το δεύτερο παιχνίδι, που ονομάζεται Battle for Ukraine, ήταν στην ιστοσελίδα της Roblox εδώ και μήνες.

Επέτρεπε στους παίκτες να παρακολουθήσουν τους βομβαρδισμούς πόλεων όπως η Μαριούπολη, η οποία πολιορκήθηκε και καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές δυνάμεις στις αρχές του έτους.

Πενήντα εκατομμύρια παίκτες, κυρίως παιδιά, συνδέονται καθημερινά στο Roblox για να εξερευνήσουν, να παίξουν μίνι παιχνίδια και να δημιουργήσουν τις δικές τους «εμπειρίες».

Το παιχνίδι ενθάρρυνε τους παίκτες να αναβαθμίσουν τα όπλα τους με αντάλλαγμα το νόμισμα του Roblox στο παιχνίδι, το Robux και είχε κερδίσει κοινό στο TikTok, με 4,7 εκατομμύρια προβολές βίντεο που σχετίζονται με τον τίτλο.

Η σελίδα του παιχνιδιού διαφήμιζε: «Πάρε τα όπλα σου και διάλεξε την πλευρά σου για να πολεμήσεις στον Πόλεμο στο Λάρκοβο: Ουκρανία. Βαριές μάχες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη φανταστική πόλη Λάρκοβ, οι στρατιώτες αγωνίζονται με ελπίδα και πεπρωμένο.”

Οι παίκτες μπορούσαν να επιλέξουν να αγωνιστούν για την Ουκρανία ή τη Ρωσία, με το παγνίδι να ενημερώνεται ζωντανά.

Το BBC παρακολούθησε το παιχνίδι για δύο ημέρες και διαπίστωσε ότι είχε μια συνεχή βάση παικτών περίπου 10 έως 40 ατόμων, με πολλούς να μοιράζονται συνομιλίες στα Αγγλικά, Ουκρανικά και Ρωσικά.

Με πληροφορίες από BBC

Έναν αιώνα μετά βρέθηκε ναυάγιο γερμανικού U Boat του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: Στις ακτές της Βιρτζίνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: