Κυνηγούν πάλι τον Ρόμπερτ Μενέντεζ για καθαρά πολιτικούς λόγους: Επειδή αρνείται να είναι “yes man” στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστής κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez) στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Νέα υπόθεση, προσπαθούν οι ανοίξουν οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης, εναντίον του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παρόμοια με αυτή του 2015, για την οποία είχε αθωωθεί ο Δημοκρατικός γερουσιαστής.

Η προηγούμενη ήταν έργο πολιτικών εχθρών του κ. Μενέντεζ και αθωώθηκε πανηγυρικά όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ενόρκων αμφισβήτησε τις κατηγορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, επί προεδρίας του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τότε δεν μπορούσε να δεχθεί την εναντίωση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων στη συμφωνία για το Ιράν.

Και τότε, και τώρα, ο γερουσιαστής τάχθηκε εναντίον της αμερικανικής πολιτικής για θέματα όπως η συμφωνία με το Ιράν, η Συρία, η Τουρκία και η Κούβα. Σε όλα αυτά, εντάσσεται τώρα και η αντίθεση του για να «καθαρίσει» η Σαουδική Αραβία, η οποία δρα αντιαμερικανικά στα θέματα της τιμής του πετρελαίου και συναγελάζεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ο γερουσιαστής είναι αντικείμενο ομοσπονδιακής ποινικής έρευνας, χωρίς να αναφέρεται το περιεχόμενο της.

Συνεργάτης του κ. Μενέντεζ δήλωσε ότι:

«Ο γερουσιαστής και το γραφείο του θα παράσχουν κάθε βοήθεια αν τους ζητηθεί».

«Ο γερουσιαστής Μενέντεζ γνωρίζει για μια έρευνα στην οποία έγινε αναφορά σήμερα. Ωστόσο, δεν γνωρίζει το εύρος της έρευνας», δήλωσε ο σύμβουλος του,  Michael Soliman, απαντώντας σε ερωτήσεις. «Όπως πάντα, εάν γίνουν επίσημες έρευνες, ο Γερουσιαστής είναι διαθέσιμος να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από αυτόν ή το γραφείο του».

Θυμίζουμε ότι εναντίον του κ. Μενέντεζ είχε ασκηθεί το 2015 δίωξη από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για «διαφθορά». Αφορμή ήταν η αποδοχή διευκολύνσεων που παρείχε ένας οφθαλμίατρος από τη Φλόριντα, ο Σόλομον Μέλγκεν.

Στη δίκη, οι ένορκοι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ομόφωνη ετυμηγορία. Αρκετοί εξ αυτών δήλωσαν τότε ότι τα στοιχεία των κατηγόρων δεν ήταν πειστικά.

Το 2018 οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναγκάστηκαν να αποφασίσουν, λόγω έλλειψης στοιχείων, ότι ο γερουσιαστής δεν θα παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη.

Οι δικηγόροι του Μενέντεζ δήλωσαν στο δικαστήριο ότι με τον Μέλγκεν ήταν απλώς φίλοι. Σημειώνεται ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σπάνια χάνουν δίκες και τονίστηκε τότε και ότι στην περίπτωση του Μενέντεζ η αποτυχία τους να τον καταδικάσουν ήταν «μια ταπεινωτική αποτυχία».

Το μεγαλύτερο διπλωματικό μυστήριο και “μυστικό”: Γιατί ο Πρόεδρος Μπάιντεν την χαρίζει στον υβριστή των ΗΠΑ, Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: