Κάποια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι ξεχνάνε ότι υπάρχει η επόμενη μέρα! Ξεχάσανε τι έπαθε η New York Times και η Wall Street Journal το 2016!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Το 2016, είνα πλέον γνωστό ότι ο “πόλεμος” που εξαπέλυσαν κάποιοι κολοσσοί (ως τότε) της Δημοσιογραφίας, εναντίον του μετέπειτα Προέδρου Τραμπ, μετατράπηκε σε μπούμεραγκ Α’ Βαθμού. New York Times, Wall Street Journal (και Χίλαρι Κλίντον) κ.ά., έψαχναν να βρουν τι πήγε λάθος.

Τίποτα δεν πήγε λάθος. Απλά, (και) ο Αμερικανικός λαός είχε “επαναστατήσει”, ψάχνοντας διέξοδο στα προβλήματα του και γυρίζονταςτην πλάτη στο κατεστημένο, τη λάσπη και τη συνεχή συκοφαντία και ίντρικες. Τότε, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) “άλωσαν” το “λόγο” και τις ατζέντες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

  • Ήταν η ώρα του λαού. Το πληκτρολόγιο του κάθε πολίτη έγραφε και τα ΜΜΕ αντέγραφαν. Ήταν η αρχή μιας νέας εποχής στην Επικοινωνία των εκλογών ανά τον κόσμο. Ο Τραμπ κέρδισε ο κρατώντας τα ΜΚΔ στο χέρι του, το πιο ισχυρό “όπλο” πλέον του λαού!

Τότε, η Κύπρος και πολλές άλλες χώρες έβλεπαν χωρίς να καταλάβουν καλά-καλά τι είχε γίνει! Τότε, κάποια κυπριακά ΜΜΕ έβλεπαν και δεν συνειδητοποίησαν τι επέρχεται και στην Κύπρο. Ακόμη και σήμερα δεν έχουν καταλάβει τη δύναμη που απέκτησε ο λαός. Κι εδώ, δεν κρίνεται το ποιος είναι ο Τραμπ. Εδώ κρίνεται το ποια δύναμη έχει πλέον ο λαός απέναντι στημ “πολιτική” και τα ΜΜΕ.

Τραμπ, Μελόνι, Λεπέν κ.λπ. δεν κέρδισαν απλά και μόνο επειδή εκφράζουν μερίδα ακροδεξιών. Κυρίως, κέρδισαν σημαντικό έδαφος επειδή έδωσαν στέγη σε κόσμο που μπούκτησε να βλέπει πολιτικές του “εγώ” και πληρωμένη “δημοσιογραφία”.

Κέρδισαν έδαφος επειδή έδωσαν στέγη στα προβλήματα του λαού και όχι στα ντερτίπια των πολιτικών και των παιχνιδιών αυτών και των ακόλουθων ΜΜΕ τους.

Κάποτε, ο δημοσιογράφος έγραφε και ο λαός διάβαζε κι ακολοθούσε. Τώρα, ο λαός γράφει και ο δημοσιογράφος ακολουθεί. Κάποτε η πολιτική και τα ΜΜΕ μιλόυσαν μόνοι τους (μονόδρομη επικοινωνία) καθορίζοντας ατζέντες, με το λαό απλά να ακούει μιας και δεν είχε επιλογή. Σήμερα, ο λαός μιλά, γράφει, απαντά, κρίνει, αντιδρά, τιμωρεί, απομονώνει, επαναστατεί καθημερινά (αμφίδρομη επικοινωνία)!

Όσοι έμειναν πίσω, σε άλλες εποχές, καλό είναι να θυμούνται ότι υπάρχει και η επόμενη των εκλογών! Κάποια ΜΜΕ και δημοσιογράφοι ας μην ξεχνάνε ότι υπάρχει η επόμενη μέρα των εκλογών! Η New York Times και η Wall Street Journal το έμαθαν καλά αυτό!

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Διδασκαλικής Αριστείας (Νέα Υόρκη) και το Βραβείο Καλύτερου Καινοτόμου Μοντέλου Ανάπτυξης Πολιτικών Προτάσεων (Ηνωμένο Βασίλειο). Από το 2019, είναι ο πρώτος επιστήμονας στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δηλαδή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι “μύθος” η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη για τις αλήθειες που είπε έναντι της Τουρκίας;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: