Οι τραγικές αλήθειες του «Τσάντλερ Μπινγκ»: Κόντεψα να πεθάνω από τις εξαρτήσεις, ήμουν δύο εβδομάδες σε κώμα

Στιγμιότυπο από το Reunion των Friends




Ο Μάθιου Πέρι, ο ένας από τους έξι διάσημους σταρ της ιστορικής και δημοφιλέστατης σειράς «Τα Φιλαράκια» μίλησε για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά για τους εθισμούς του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ ομολογώντας ότι λίγο έλειψε να του στοιχίσουν τη ζωή.

Ο 53χρονος σήμερα «Τσάντλερ», μιλώντας στο People, αποκάλυψε ότι του είχε δοθεί μόλις δύο τοις εκατό πιθανότητα επιβίωσης όταν ο εθισμός στα οπιοειδή, τού προκάλεσε έκρηξη του παχέος εντέρου σε ηλικία 49 ετών, αφήνοντάς τον σε κώμα για δύο εβδομάδες και αναγκάζοντάς τον να μείνει στο νοσοκομείο -γεγονός που τα εκατομμύρια των θαυμαστων και φίλων του αγνοούσαν.

 

Αφού υπέστη γαστρεντερική διάτρηση, ο Μάθιου είπε ότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο ειλεοστομίας για εννέα μήνες, ενώ έχει κάνει συνολικά 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του και έχει πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης 15 φορές σε μια προσπάθεια να «καθαρίσει» από ουσίες και αλκοόλ.

Τώρα, νηφάλιος πλέον, ο αγαπημένος ηθοποιός, που είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του Chandler Bing στα Φιλαράκια, αφηγείται λεπτομερώς τη μάχη που διήρκεσε δεκαετίες για να απαλλαγεί από την ασθένεια του εθισμού.

Θυμάται ότι όταν εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο «οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2 τοις εκατό πιθανότητες να ζήσω. Μου έβαλαν ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη την αναπνοή για την καρδιά και τους πνεύμονες».

 

Είπε ακόμη στο People: «Ήθελα να τα μοιραστώ με τον κόσμο αυτά όταν δεν θα κινδύνευα ξανά να μπω ξανά στη σκοτεινή πλευρά των πάντων».

«Έπρεπε να περιμένω μέχρι να καταστώ αρκετά νηφάλιος – και μακριά από την ασθένεια του αλκοολισμού και του εθισμού – για να τα γράψω όλα. Και το κυριότερο να είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτό θα βοηθούσε τους ανθρώπους».

Ο Πέρι είπε ότι ο εθισμός στο αλκοόλ είχε αρχίσει να εμφανίζεται ενόσω είχε ακόμη τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα «Φιλαράκια», σε ηλικία 24 ετών.

Είπε ότι μπορούσε μεν να το διαχειριστεί, αλλά είχε «εμπλακεί σε πολλά προβλήματα» μέχρι τα 34 του. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ήταν νηφάλιος και στην πραγματικότητα, ήταν νηφάλιος σε όλη την 9η σεζόν, τη χρονιά που προτάθηκε για βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της καριέρας του στα Φιλαράκια, παραδέχτηκε ότι έπαιρνε 55 Vicodin (ειδικά αναλγητικά) την ημέρα και ότι είχε μείνει μόλις 58 κιλά.

Αλλά «δεν ήξερε πώς να σταματήσει».

Παραδέχθηκε ότι η ασθένειά του όλο και χειροτέρευε αλλά σημείωσε ότι οι φίλοι του στο καστ «είχαν κατανόηση και ήταν υπομονετικοί».

«Είμαι αρκετά υγιής τώρα» λέει αλλά επιλέγει να μην πει πόσο καιρό είναι νηφάλιος. Απλά ότι «μετράει την κάθε ημέρα».

Το στομάχι του είναι καλυμμένο με σημάδια από τις 14 χειρουργικές επεμβάσεις που, όπως λέει, χρησιμεύουν πλέοβ ως υπόμνηση να παραμείνει νηφάλιος.

Αποκάλυψε ακόμη ότι ο γιατρός του, του είπε ότι ίσως απαιτηθεί να κουβαλά έναν σάκο ειλεοστομίας για το υπόλοιπο της ζωής του εάν πάρει ξανά φάρμακα, κάτι που τον βοηθά να αποφύγει την υποτροπή.

Ο ηθοποιός, είχε καταφύγει σε κέντρο αποτοξίνωσης κατά τη διάρκεια των Friends μία φορά το 1997 και ξανά το 2001.

Το 2015 είχε δηλώσει στο Hollywood Reporter: «Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου. Έμαθα πολλά από τις αποτυχίες μου.

«Αλλά το καλύτερο πράγμα για μένα είναι ότι αν έρθει ένας αλκοολικός και μου πει «θα με βοηθήσεις να σταματήσω να πίνω;», θα του πω, “Ναι, ξέρω πώς να το κάνω αυτό.”

«Και τότε συνειδητοποιείς ότι με το αλκοόλ δεν καταφέρνεις τίποτα, σίγουρα δεν γεμίζεις καμία τρύπα στη ζωή σου. Δεν έγινα νηφάλιος γιατί μου άρεσε. Έγινα νηφάλιος γιατί ανησυχούσα ότι θα πέθαινα την επόμενη μέρα ».

«Δεν ήταν τυχαίο που ο ‘Τσάντλερ’ ήταν είναι ένας τύπος που προσπαθούσε να αποτρέψει τα δικά του ανθρώπινα συναισθηματικά θέματα με το γέλιο. Αυτό έκανα για χρόνια. Προσπάθησα να αποδεχτώ τον εαυτό μου ως αστείο, ότι το να κάνεις παρέα μαζί μου είναι κάτι σαν διακοπές»

Mε πληροφορίες από DailyMail

Αμερικανοί αστροφυσικοί υπολόγισαν την σύνθεση και τον ρυθμό επέκτασης του σύμπαντος: Νέα αποκαλυπτική μελέτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: