Face It Alone: Το άγνωστο, σκοτεινό τραγούδι του Φρέντι Μέρκιουρι [Official Lyric Video]

Ο Φρέντι Μέρκουρι. Photo via Facebook, @freddiemercury




Οι Queen αποκάλυψαν ένα βαθιά συναισθηματικό τραγούδι που ηχογράφησαν με τον Freddie Mercury το 1988 και το οποίο δεν είχε ακουστεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Το “Face It Alone”, το οποίο ο αείμνηστος τραγουδιστής ηχογράφησε κατά τη διάρκεια των ιστορικών ηχογραφήσεων για το άλμπουμ του 1989 The Miracle, δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη από τον Ken Bruce του BBC Radio 2.

«Βρήκαμε ένα μικρό διαμάντι από τον Freddie, που κάπως το είχαμε ξεχάσει», είχε πει ο ντράμερ Roger Taylor για το κομμάτι τον Ιούνιο.

Είναι υπέροχο, μια πραγματική ανακάλυψη. Είναι ένα πολύ παθιασμένο κομμάτι.

Το τραγούδι είναι ένα από τα έξι ακυκλοφόρητα κομμάτια που θα συμπεριληφθούν σε ένα προσεχές box set του The Miracle, τέσσερα από τα οποία περιλαμβάνουν  φωνητικά του Mercury.

Μια αργή, σκοτεινή μπαλάντα, το “Face It Alone” ανοίγει με ένα τύμπανο και μια  κιθάρα, προτού ο Mercury τραγουδήσει: ” Όταν κάτι τόσο κοντινό και αγαπημένο στη ζωή σου / Εκρήγνυται μέσα σου / Νιώθεις ότι η ψυχή σου έχει πάρει φωτιά ” .

Ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των ιστορικών ηχογραφήσεων για το The Miracle στο Λονδίνο και την Ελβετία, όταν ο Mercury είχε διαγνωστεί με HIV αλλά δεν το είχε δημοσιοποιήσει.

Σε ένα δυνατό φωνητικό, μοιάζει να αναφέρεται στην εξασθενημένη υγεία του, δίνοντας ολοένα και περισσότερο πάθος στη φωνή του καθώς επαναλαμβάνει το ρεφρέν: « Στο τέλος / Πρέπει να το αντιμετωπίσεις μόνος ».

Με πληροφορίες από BBC

Parthenon Project: Η οργάνωση που ορκίστηκε να φέρει τα Μάρμαρα πίσω στην Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: