Ένας λαός που σέβεται την Πατρίδα του, διαφυλάττει, τιμά και προασπίζεται τα σύμβολά της: Ο σεβασμός στη σημαία

FILE PHOTO: Ισχυρό μήνυμα ετοιμότητας και αποτροπής. Συγχαρητήρια στο προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και όλων των Υπηρεσιών για την εντυπωσιακή και έμπλεα μηνυμάτων παρέλαση στην ελεύθερη Λευκωσία. Φωτογραφία PIO, ΓΤΠ




Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ

«Μόλις επέστρεψα από Λευκωσία από τον αριθμό 27 Πινδάρου, δίπλα από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), στην Αυστραλιανή Πρεσβεία για ανανέωση του διαβατηρίου μου.

Αριστερά του κτηρίου, μεσίστια η Αυστραλιανή Σημαία, ατσαλάκωτη, λαμπερή.

Δεξιά, ένα κουρέλι, καφέ αντί άσπρο, πορτοκαλοκαφέ, σκισμένο, στο μισό μέγεθος της πραγματικής Κυπριακής Σημαίας. Θλιβερό θέαμα… και παραδίπλα το ίδιο κουρελιασμένη η Ευρωπαϊκή Σημαία.

Καταποντίστηκε η ψυχή μου στη σύγκριση. Τόσο ακριβώς περήφανοι νιώθουμε για τον τόπο μας σήμερα; Αυτό επιδιώκουν; Εδώ μας κατάντησαν; Είναι τρομερό. Αναλογίζομαι, για τα παιδιά μας…»

  • Το πιο πάνω σπαρακτικό όσο και εύγλωττο μήνυμα πήρα από την εκλεκτή μου φίλη Ελλάδα Χαραλάμπους και έσπευσα στη Λευκωσία να φωτογραφήσω τις σημαίες και να τις δημοσιεύσω για του λόγου της το αληθές.

Πραγματικά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κουρελιασμένες σημαίες, σύμβολα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να κρέμονται κυριολεκτικά από τους ιστούς Κυβερνητικών κτηρίων, Δημοσίων Σχολείων και άλλων χώρων (όπως π.χ. Γηπέδων, Ποδοσφαιρικών Ομάδων, Αθλητικών υποστατικών, Σωματείων, Οργανώσεων κ.τ.λ.)

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμοδίων και της εγγενούς τσαπατσουλιάς μας. Δυστυχώς μπορεί να ερμηνευθεί και ως προέκταση της ασέβειας και της έλλειψης εκτίμησης προς τη χώρα και την Πατρίδα μας.

Γιατί απλούστατα ένας λαός που σέβεται την Πατρίδα του, διαφυλάττει, τιμά και προασπίζεται τα σύμβολά της.

Παρακαλώ όσους διαβάσουν το παρόν σημείωμά μου να περιέλθουν τους δημόσιους χώρους που ανέφερα πιο πάνω και να καταγράψουν τη δική τους εμπειρία.

Απευθύνω ταυτόχρονα θερμή παράκληση σε υπεύθυνους υποστατικών που χρησιμοποιούν ή προβάλλουν την Κυπριακή Σημαία να διερευνήσουν εάν πράγματι τηρείται σε αξιοπρεπή κατάσταση. Εάν επίσης οι κουρελιασμένες σημαίες αναρτήθηκαν από την Αυστραλιανή Πρεσβεία, καλώ τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.

 

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η νέα συνάντηση του Πούτιν και του Ερντογάν και οι φήμες για αναβάθμιση των σχέσεων με το κατοχικό καθεστώς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: