Ευχαριστούμε Μάριο: Οι ηγέτες της ΕΕ αποχαιρέτισαν τον απερχόμενο Ιταλό πρωθυπουργό

O απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, στις Βρυξέλλες, κατά την 2η ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, 20 -21 Οκτωβρίου 2022. EPA/OLIVIER HOSLET




Οι ευρωπαίοι ηγέτες, συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες, αποχαιρέτησαν τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τους ζήτησε να κρατήσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση σαν άστρο φωτεινό που δείχνει τον δρόμο σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.

«Ευχαριστούμε Μάριο. Σου ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον, όποιο κι αν είναι το κόστος», λέει στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Όποιο κι αν είναι το κόστος» είναι αναφορά στην φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Ντράγκι όταν ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεσμευόμενος  ότι θα κάνει τα πάντα για να υπερασπισθεί το ευρώ κατά την διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στο δικό του ευχαριστήριο μήνυμα αποχαιρετισμού προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ο Ιταλός ηγέτης τονίζει πόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει «πηγή ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης».

«Πρέπει αυτό να κρατήσουμε στον νου μας σαν άστρο που μας δείχνει τον δρόμο, κυρίως σε αυτούς τους ταραγμένου καιρούς».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Προτάθηκε και επίσημα για πρωθυπουργός η Μελόνι: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», δήλωσε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: