Άννα Σόροκιν: Αποφυλακίστηκε η μεγαλοαπατεώνισσα που έγινε σειρά στο Netflix – Της απαγορεύονται τα social media

FILE PHOTO: Η απατεώνισσα Άννα Σορόκιν σε δελτίο ειδήσεων αμερικανικού δικτύου Screenshot via YouTube video ABC News




Η δήθεν γερμανίδα μεγαλοκληρονόμος Άννα Σορόκιν ή «Άννα Ντέλβι» όπως την γνωρίσαμε από την σειρά του Netfilx Inventing Anna αποφυλακίστηκε αλλά υπό ένα πρωτοφανή δικαστικό όρο:

Της απαγορεύεται να έχει πρόσβαση σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Facebook TikTok και Instagram – όπου έχει 1 εκατομμύριο ακόλουθους, όπως αναφέρει η New York Post.

Η 31χρονη Sorokin, η οποία για χρόνια εξαπατούσε τους κοινωνικούς της Νέας Υόρκης προσποιούμενη ότι ήταν μια πλούσια κληρονόμος με το όνομα Anna Delvey , πρέπει να παραμείνει σε 24ωρο κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση εκτός από την καταβολή εγγύησης 10.000 δολαρίων, σύμφωνα με την εντολή του δικαστή.

Χρησιμοποιούσε το όνομα μέχρι το 2017, όταν η εισαγγελία του Μανχάταν άρχισε να την ερευνά για περιπτώσεις τραπεζικής απάτης. Η Σόροκιν προσπάθησε να παρουσιάσει ως ιδέα ένα «Ίδρυμα Άννα Ντέλβι» σε πλούσιους πιθανούς επενδυτές. Η «Αννα Ντέλβι», την οποία υποδύθηκε η Τζούλια Γκάρνερ στη σειρά «Inventing Anna», έλαβε 320.000 δολάρια από το Netflix για να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για την παραγωγή της σειράς, τα οποία ξόδεψε σε έξοδα δικηγόρων, πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Η  Sorokin έμεινε έγκλειστος στο Orange County της Νέας Υόρκης για 17 μήνεςενώ  εξέτισε τέσσερα χρόνια φυλάκιση μετά την καταδίκη της το 2019 για μια σειρά από κρατικές κατηγορίες που σχετίζονται με το πολυετές ξεφάντωμα απάτης της, κατά τη διάρκεια της οποίας μάζεψε την ελίτ της Νέας Υόρκης και αγνοούσε τους λογαριασμούς σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Έξι μετά την απελευθέρωσή της από τη φυλακή για καλή συμπεριφορά το 2021, συνελήφθη εκ νέου από πράκτορες του ICE και έκτοτε κρατούνταν σε μια εγκατάσταση της κομητείας Όραντζ .

Ο δικηγόρος της, Ντάνκαν Λέβιν, δήλωσε σε μια δήλωση ότι είναι «εξαιρετικά ευγνώμων για την απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει τον Σορόκιν.

«Ο δικαστής δικαίως αναγνώρισε ότι η Άννα δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα. Ενώ υπάρχουν ακόμη μερικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν οι συνθήκες αποφυλάκισής της, η Άννα είναι ενθουσιασμένη που θα βγει έξω, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στο να ασκήσει έφεση για την άδικη καταδίκη της».

Η απίστευτη ιστορία της

Η Σόροκιν γεννήθηκε στη Ρωσία το 1991, μετακόμισε όταν ήταν 16 ετών με τον μικρότερο αδερφό και τους γονείς της στη Γερμανία και στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο όπου φοίτησε στη Σχολή Μόδας Central Saint Martins.

Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στο Βερολίνο και εργάστηκε στο τμήμα μόδας μιας επιχείρησης δημοσίων σχέσεων προτού μετακομίσει στο Παρίσι για μαθητεία στο περιοδικό Purple. Τότε άλλαξε το όνομά της σε Άννα Ντέλβι και άρχισε να συστήνεται ως πλούσια κληρονόμος από την Ευρώπη.

Η Σορόκιν, η οποία κυκλοφορούσε στα µεγάλα σαλόνια της Νέας Υόρκης ως «Άνα Ντέλβι» λέγοντας ότι έχει στο όνοµά της ένα καταπίστευµα 60 εκατοµµυρίων δολαρίων στο εξωτερικό, καταδικάστηκε για εξαπάτηση φυσικών προσώπων και εταιρειών-ξενοδοχείων, εστιατορίων, ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας και τραπεζών – είχε «ξαφρίσει» συνολικά 275.000 δολάρια.

Με την πλαστή της ταυτότητα νοίκιαζε ιδιωτικό τζετ, πήγαινε σε χλιδάτα πάρτι και διέµενε για µεγάλο διάστηµα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα διαφήµιζε στα social media τον πλούσιο τρόπο ζωής της. «Τυφλώθηκε από τη λάµψη και τη χλιδή της Νέας Υόρκης» είπε η δικαστής Νταϊάν Κίσελ, δηλώνοντας «έκπληκτη» από το µέγεθος της εξαπάτησης της Σορόκιν.

Με πληροφορίες από New York Post

Inventing Anna: Η απίστευτη ζωή της Anna Sorokin – Η «μαϊμού» κληρονόμος που εξαπατούσε εκατομμυριούχους στη Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: