Ξύπναγε κάθε πρωί την Ελισάβετ με την γκάιντα: Σήμερα ο προσωπικός bagpiper της βασίλισσας έπαιξε “κοιμήσου, αγαπημένη, κοιμήσου” [videos]

Η συγκινητική στιγμή που ο προσωπικός γκαϊντατζή της βασίλισσας την αποχαιρετά με παραδοσιακό θρήνο, “κοιμήσου, αγαπημένη, κοιμήσου”. Screenshot via YouTube




Για το μεγαλύτερο μέρος της βασιλείας της, η βασίλισσα ξυπνούσε από τον ήχο της γκάιντας  που έπαιζαν κάτω από το παράθυρό της 15 αυλητές, ακριβώς στις 9πμ– σε όλες τις κατοικίες της σε όλη τη χώρα.

O Piper to the Sovereign  – o προσωπικός bagpiper ;h Αυλητής ή Γκαϊτατζής της βασίλισσας – για δεκαετίες λειτουργούσε ως προσωπικό ξυπνητήρι, παίζοντας για 15 λεπτά κάθε πρωί. 

Αλλά σήμερα, ο bagpiper είχε διαφορετικό ρόλο. Η μουσική που σηματοδότησε την έναρξη των πρωινών της Βασίλισσας σήμερα θα σηματοδοτήσει το τέλος της κηδείας της, καθώς θα παίξει έναν τελευταίο θρήνο ενώ το φέρετρό της Ελισάβετ θα εισέρχεται στην τελευταία της κατοικία.

Ο Piper θα παίξει από την πόρτα ανάμεσα στο παρεκκλήσι και το μοναστήρι του Κοσμήτορα. Ενώ θα το κάνει, θα αρχίσει να περπατά αργά προς την Κοσμητεία, ώστε η μουσική μέσα στο παρεκκλήσι σταδιακά να σβήνει. Θα είναι μια στιγμή γεμάτη συμβολισμούς, καθώς θα αντικατοπτρίζει ένα παρόμοιο τέλος με την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου .

Πριν από την τελετή στο Ουίνδσορ, ο piper ολοκλήρωσε την κηδεία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ με έναν παραδοσιακό θρήνο, «Κοιμήσου, αγαπημένη, κοιμήσου».

Ο ρόλος του Piper to the Sovereign χρονολογείται από τη βασιλεία της βασίλισσας Βικτώριας. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στα Χάιλαντς της Σκωτίας, αυτή και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Άλμπερτ, ερωτεύτηκαν τον ήχο. Από τότε που δημιουργήθηκε ο ρόλος το 1843, υπήρξαν 17 αρχιαυλητές.

Μεταξύ των χιλιάδων αφιερωμάτων που έγιναν στη βασίλισσα αυτή την εβδομάδα, ένας από τους πιο συγκινητικούς προήλθε από τον Scott Methven, ο οποίος υπηρέτησε ως bagpiper της βασίλισσας μεταξύ 2015 και 2019.

Σε μια συνέντευξη στο BBC , ο Methven είπε ότι ήταν “συντετριμμένος” όταν έμαθε για τον θάνατο της βασίλισσας και θυμήθηκε τις πολλές στιγμές καλοσύνης που έδειξε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών υπηρεσίας του.

Ο Methven έχασε τους γονείς του και τη γυναίκα του μέσα σε οκτώ μήνες, ενώ υπηρετούσε ως αυλητής της Βασίλισσας.

Μιλώντας στο BBC, ο Methven θυμήθηκε ότι «στάθηκε με τη βασίλισσα», η οποία είπε: «Αν δεν είσαι εδώ το πρωί και δεν παίζεις γκάιντα, τότε ξέρω ότι είσαι μακριά. Μην περιμένεις να ρωτήσεις οποιονδήποτε, απλά πήγαινε σπίτι αν σε χρειάζεται η οικογένειά σου γιατί είναι πρώτα η οικογένεια.
«Ξέρεις, Πάιπς», συνέχισε η Βασίλισσα, «αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό, πες του ότι είπα εγώ πως είναι εντάξει να φύγεις ».

 

 

 

Με πληροφορίες από CNN, Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: