Θαύμα, θαύμα… Οι γερμανικές εφημερίδες κατάλαβαν επιτέλους ότι ο Ερντογάν “πάει για πόλεμο” εναντίον της Ελλάδας

Islamist President of Turkey Recep Tayyip Erdoğan, who is paying a visit to Bosnia and Herzegovina, was welcomed with an official ceremony by Chairman Šefik Džaferović of the Bosnia and Herzegovina Presidential Council. Photo via Turkish Presidency




Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με στρατιωτική επίθεση. Στη σύγκρουση για πολλά νησιά του Αιγαίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει εντείνει τη ρητορική του. Απειλεί την Αθήνα με πόλεμο, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel σε ανταπόκρισή του.

«Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η σύγκρουση για πολλά νησιά και κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Αιγαίο βράζει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εδώ και δεκαετίες, σημειώνει το γερμανικό έντυπο και προσθέτει:

Υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης γιατί η Τουρκία αναζητά ξανά φυσικό αέριο στο Αιγαίο. Πίσω από τη ρητορική κλιμάκωση πιθανώς κρύβονται στρατιωτικοί ελιγμοί.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Άγκυρα κατηγόρησε την Αθήνα ότι τα ελληνικά πλοία βάζουν στο στόχαστρο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη ροή μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Σημειώνουμε ότι παρά το παραπάνω δημοσίευμα, το Der Spiegel αναφέρει τακτικά πόσο “βάναυσα” (δήθεν) μεταχειρίζεται η Ελλάδα τους πρόσφυγες. Αποκορύφωμα ήταν το έωλο δημοσίευμα του ανταποκριτή του Γιώργου Χρηστίδη για το θάνατο του πεντάχρονου κοριτσιού από τη Συρία.

ΠΗΓΗ: Der Spiegel – Erdoğan droht Griechenland mit Militärangriff

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο. «Ερχόμαστε ξαφνικά τη νύχτα!», γράφει η εφημερίδα Bild αναφερόμενη στις αθλιες απειλές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας εναντίον του Ελληνισμού…

Με αυτά τα αιχμηρά λόγια, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Σαββατοκύριακο την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν εξέφρασε το θυμό του για τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς την περασμένη εβδομάδα.

Τα ελληνικά στρατεύματα αεράμυνας στο ανατολικό Αιγαίο στόχευσαν τουρκικά μαχητικά, ισχυρίστηκε ψευδέστατ και δυστυχώς αναπαράγει τις βλακείες του η γερμανική εφημερίδα.

Η Ελλάδα θα πρέπει να «κοιτάξει την ιστορία» και να μην προχωρήσει περαιτέρω, γιατί θα πληρώσει «υψηλό τίμημα», είπε καμπόσος ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Bild, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των διεθνών συνθηκών που ρυθμίζουν τα σύνορα των δύο χωρών τοποθετώντας στρατό στα νησιά.

Η Ελλάδα, από την άλλη, επισημαίνει (ορθώς) τις τουρκικές απειλές που κατέστησαν αναγκαία τη στρατιωτική παρουσία στα νησιά. Η τουρκική εταιρεία εξοπλισμών Baykar παρουσίασε εδώ το νέο της μαχητικό drone Kizilelma.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Bild – Erdogan droht Griechenland mit Krieg

Έντονη ανησυχία της Γαλλίας ότι η Τουρκία θα “σπάσει” τις κυρώσεις κατά της Μόσχας: Στο μενού και οι απειλές κατά της Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: