Τέλος στη διαμάχη Ρωσίας – Τουρκίας για το Ακούγιου: Συμφωνία για τις εταιρείες που θα κατασκευάσουν το πυρηνικό εργοστάσιο

File photo: Χειραψία των προεδρων της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Σότσι. EPA, VYACHESLAV PROKOFYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του και η Ρωσία συνήψαν μια συμφωνία με την οποία θα επιλύεται η διαμάχη για ένα πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στο Ακούγιου, στη νότια Τουρκία, επαναφέροντας στο έργο την τουρκική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την εκτέλεσή του, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του δικτύου NTV και άλλων μέσων ενημέρωσης.

“Καταλήξαμε σε μια συμφωνία σχετικά με το Ακούγιου”, είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους έπειτα από επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Χθες Παρασκευή, δύο πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία IC Ictas, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του σταθμού που θα διαχειρίζεται η ρωσική Rosatom, είχε επιστρέψει στην συμφωνία.

Τον περασμένο μήνα, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας κατήγγειλε τη σύμβαση με την IC Ictas κάνοντας λόγο για «πολυάριθμες παραβιάσεις».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Κλάμα στην Άγκυρα: Παραλήρημα των καταχτητών για την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: