Τα πρώτα βίντεο από την επέλαση των Ουκρανών στο Χάρκοβο: Η απελευθέρωση, η έπαρση της σημαίας κι ο Ζελένσκι στα ανακτηθέντα εδάφη [videos]

FILE PHOTO: O Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων στην απελευθερωθείσα πόλη στρατηγικής σημασίας Ιζιούμ. Photo via Twitter




Καθώς ο ουκρανικός στρατός προχωρά την αστραπιαία αντεπίθεσή του στο Χάρκοβο, βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ή και κατοίκους των απελευθερωμένων περιοχών, δείχνουν συγκινητικές στιγμές από την υποδοχή των δυνάμεων του Κιέβου και το ξέσπασμα των κατοίκων.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες ότι έχει απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς σε 6.000 τ.χλμ, φτάνοντας στα ρωσικά σύνορα.

Εικόνες απόλυτης άτακτης φυγής άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι, με άρματα και εξοπλισμό, ενώ βίντεο δείχνει επίσης πώς οι Ουκρανοί συνέλαβαν μεγάλο αριθμό των λεγόμενων “σκληροτράχηλων” Καντιροφιστών, των μισθοφόρων του αιμοσταχή Τσετσένου Καντίροφ.

  • Σήμερα, ο  Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη στο Ιζιούμ, την στρατηγικής σημασίας πόλη στην περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη του επίσκεψη στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός από τους Ρώσους κατά την αντεπίθεσή του αυτό τον μήνα.

Ο Ζελένσκι “συμμετείχε” στην τελετή έπαρσης της ουκρανικής σημαίας, ανέφερε στο Facebook η 25η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας.

“Η μπλε και κίτρινη σημαία μας κυματίζει ήδη πάνω από το Ιζιούμ”, έγραψε ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Telegrm, στον οποίο ανήρτησε και μια φωτογραφία του με στρατιωτικούς στην πόλη.

Στην τελετή συμμετείχε και η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ.

 

Δείτε τα βίντεο από την ουκρανική επέλαση και την απελευθέρωση περιοχών του Χαρκόβου

 

 

 

Ολέθριος απολογισμός: Ένα τάγμα την ημέρα χάνει στην Ουκρανία ο Πούτιν: “Βουλιάζει” στα ρηχά… ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας [videos]

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: