Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ο Ερντογάν αποκάλυψε το πολεμικό(;) σχέδιο του εναντίον της Ελλάδας, έχει έτοιμη και τη δικαιολογία… (video)

Recep Tayyip Erdoğan (centre), Islamist President of the Republic of Türkiye, arrives to address the general debate of the General Assembly’s seventy-seventh session. Credit: UN Photo, Cia Pak




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε φωτιά στο διπλωματικό σκηνικό των Ηνωμένων Εθνών, και το έπραξε συνειδητά, καθώς προσπαθεί πλέον να δικαιολογήσει μία πολεμική(;) ενέργεια του εναντίον της Ελλάδας ως κίνηση αυτοάμυνας.

Στην Αθήνα, αλλά και στη Λευκωσία, η οποία κοιμάται κανονικά, πρέπει να αναλύσουν αμέσως τη νέα κατάσταση για να μην βρεθούν προ …εκπλήξεως. Διότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας μας αποκάλυψε και πως θα δικαιολογήσει την υλοποίηση του σχεδίου του: ότι δήθεν η Ελλάδα εγκληματεί εναντίον της ανθρωπότητας.

Ο Ερντογάν παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία για να κτυπήσει την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενος το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ήδη του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι αποδείξεις του Ερντογάν είναι ψευδέστατες. Αλλά δεν πρέπει η Ελλάδα να μείνει στις δημόσιες απαντήσεις. Ο Ερντογάν πρέπει να αποδοκιμαστεί με τον πιο σκληρό τρόπο και να καταγγελθεί σε όλα τα φόρα, με πρώτη τη Γ.Σ. του ΟΗΕ.

  • Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της».

Ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο. Μίλησε για «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων» σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», και απαίτησε τη διχοτομική λύση δύο κρατών στην Κύπρο, την οποία δεν μπορεί και δεν δικαιούται να αποδεχθεί κανείς.

«Αναμένουμε, είπε ο Ερντογάν, από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

  • Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Εμένα μου θυμίζουν δημοσιεύματα μερικών ξένων δημοσιογράφων, που έχουν αναλάβει εργολαβικά να δυσφημούν την Ελλάδα. Και η τελευταία περίπτωση, στον Έβρο, φοβάμαι -χωρίς να έχω ακόμα αποδείξεις- ότι είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Το έχουμε γράψει άπειρες φορές: Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μας πει την αλήθεια. Για όλους και για όλα, και για τους δημοσιογράφους αν τυχόν έπαιξαν το τουρκικό παιγνίδι. Υπήρχε η Μαρία ή ήταν εφεύρεση; Και αν δεν υπήρχε γιατί διακινήθηκε το αφήγημα, το οποίο διαβάσαμε στα ξένα ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, λοιπόν, θα απαντήσει την Παρασκευή από το ίδιο βήμα στον ισλαμιστή Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα στηλιτεύσει την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα και θα αποδείξει ότι όσα ισχυρίζεται ο Ερντογάν είναι fake news. Καλώς θα πράξει…

Ο ισχυρισμός ότι η η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πρέπει να απαντηθεί με αποδείξεις και στοιχεία, για να μην μείνει ίχνος από τις αστήρικτες κατηγορίες του να αιωρείται στον αέρα.

Ήταν ασταμάτητος ο Ερντογάν και θα έλεγα ότι είδαμε ένα άνθρωπο σε παράνοια. Οι φωτογραφίες που έδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στη δημοσιότητα πριν ξεκινήσει η ομιλία του, έδειχναν ένα άτομο-«πληγωμένο» θηρίο, επειδή πιστεύει προφανώς ότι όλοι είναι κακοί και θέλουν να καταστρέψουν την κατοχική δύναμη, ενώ δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Απομυζά όλους τους συμμάχους στο όνομα μίας δήθεν «στρατηγικής θέσης», που πλέον είναι ανύπαρκτη.

  • Οι Έλληνες, ισχυρίστηκε, βασανίζουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Και πρόσθεσε: Δεν θέλουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας.
  • Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.
  • Είναι η ώρα για την Ε.Ε. και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», όπως ισχυρίστηκε δείχνοντας και τις φωτογραφίες των παιδιών.

Ο κ. Δένδιας απάντησε αμέσως στον Ερντογάν. Αξίζει να διαβάσουμε τη δήλωση του:

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας, είπε, κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα η οποία εργαλειοποιει το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψεύδη στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

Η χώρα, είπε ο κ. Δένδιας, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει cases beli , η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονιάς, η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξενών χωρών μεταξύ των οποίων της κυπριακής δημοκρατίας έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφαλείας και συνεννόησης στην Ανατολή Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε, είπε ο κ. Δένδιας, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής.

Κάθε σκέψη για κατευνασμό πρέπει να σβηστεί από τον εγκέφαλο όσων λαμβάνουν αποφάσεις στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Ο Ερντογάν εννοεί εντελώς διαφορετικά το διάλογο. Νομίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καθίσει στο τραπέζι για να συζητήσει την παράδοση των νησιών. Ίσως και του μισού Αιγαίου. Ερντογάν είναι αυτός. Κυριαρχείται από παρανοϊκά σύνδρομα.

Βεβαίως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, στρατιωτικά, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και το γνωρίζει και ο Ερντογάν. Δεν είναι όπως τους Κύπριους πολιτικούς που στα 48 χρόνια κατοχής δεν μετέτρεψαν το νησί τους σε αστακό. Και δεν το έπραξαν επειδή αρκετοί εξ αυτών είναι διεφθαρμένοι.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε τον πραγματικό του εαυτό. Έτσι ηταν πάντα αλλά για αρκετά χρόνια μπορούσε και το έκρυβε.

Δεν τον διάβασαν ποτέ σωστά οι πολιτικοί στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πόσο μάλλον οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές Γι’ αυτό και του έδωσαν χώρο και χρόνο για να προετοιμαστεί. Αλλά, παρά την προετοιμασία, και ο ίδιος γνωρίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι μερικά χρόνια μπροστά και μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία οποιαδήποτε επίθεση της Τουρκίας.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ναι, αυτή ειναι η αλήθεια… Αθήνα και Λευκωσία υποστηρίζουν φιλοτουρκική λύση στην Κύπρο: Η ώρα των εθνικών αποφάσεων… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: