Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μητρόπολη Αθηνών για την εγκύκλιο κατά των αμβλώσεων [video]

Γυναίκες και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, στη συγκέντρωση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου κατά των αμβλώσεων που διαβάζεται στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την εγκύκλιο κατά των αμβλώσεων.

Με συνθήματα για την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος («δική μου μήτρα, δική μου επιλογή» και «βάλτε τέλος στον Μεσαίωνα της εκκλησίας») πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.







Πάτρα: “Επίθεση” με μπογιές σε κτίριο της Μητρόπολης 

Την αντίδραση τους στη θέση της Ιεράς Συνόδου που τάσσεται κατά των αμβλώσεων εξέφρασαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου με συνθήματα που έγραψαν και μπογιές που έριξαν στην πρόσοψη του κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, επί της οδού Βότση στην Πάτρα.

Η «επίθεση» έγινε σήμερα το πρωί από άγνωστους που πέταξαν τρικάκια στην είσοδο του Νικομείδειο Πνευματικού Κέντρου πλησίον του «Άξιον Εστί», στα οποία αναγραφόταν: «Νόμιμες και δωρεάν εκτρώσεις».

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Νέες κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Συλλαλητήριο στα Προπύλαια το απόγευμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: