“Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος” – Οι στάχτες της Μάρθας Καραγιάννη σκορπίστηκαν όπως το ήθελε στη θάλασσα

FILE PHOTO: Η αγαπημένη Μάρθα Καραγιάννη (Κ) όπως όλοι θα την θυμούνται. Photo via Facebook, @FinosFilm




Ήταν η επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη: Να αποτεφρωθεί και οι στάχτες της να σκορπιστούν στη θάλασσα.

Έτσι κι έγινε. Σήμερα.

Επίλογος. Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος. Κοιτάζω τα χέρια μου. Άδεια“, γράφει ο ψυχιάτρος και στενός προσωπικός φίλος της,  Δημήτριος Σούρας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Κοιτάζω τα χέρια μου . Άδεια. Τα μάτια μου υγρά. Οι λέξεις μπερδεμένες και ακαταλαβίστικες. Το βλέμμα αποσβολωμένο. Δεν το περίμενα τόσο δύσκολο, τόσο στενάχωρο, τόσο διαφορετικό. Οι χτύποι δυνάμωσαν. Μου φάνηκε πως είδα το πρόσωπό σου στο απέραντο του ορίζοντα. Άκουσες το τραγούδι σου;
Πόσο μας λείπεις!

Η Μάρθα Καραγιάννη έγινε πια ένα με τη θάλασσα. Οι στάχτες της σκορπίστηκαν στα νερά και στον απέραντο ορίζοντα, δέκα μέρες μετά τον θάνατό της.

Yπενθυμίζεταισ πως η τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη για την αποτέφρωσή της έγινε πράξη μετά από περιπέτεια, καθώς  το χαρτί στο οποίο η ηθοποιός είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί, θα έπρεπε να υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δευτέρου βαθμού προκειμένου να γίνει δεκτό από το ληξιαρχείο.

Ωστόσο, η ηθοποιός δεν είχε εν ζωή κανέναν στενό συγγενή, παρά μόνο δύο φίλους, τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα και την επί δεκαετίες συγκάτοικό της,  Ντόρα Δούμα.

«Πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία της! Δεν μπορώ να μην πραγματοποιήσω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας», είχε πει η κ. Δούμα.

“Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει. Αν δεν ούρλιαζα δεν θα γινόταν τίποτα. Πάω στα ΚΕΠ για την τελική υπογραφή αυτή τη στιγμή” είχε δηλώσει η αδελφική της φίλη, Ντόρα Δούμα, για το κώλυμα που είχε προκύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντί να σταλεί από το γραφείο τελετών το ιδιόχειρο σημείωμα στο ληξιαρχείο, ώστε να εκδοθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου, έστειλαν μια υπεύθυνη δήλωση της στενής φίλης της ηθοποιού, της κυρίας Ντόρας Ντούμα, η οποία και γνώριζε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

Από το ληξιαρχείο δεν έκαναν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση και ζήτησαν να υπογράψει συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα βρέθηκε τελικά λύση και έτσι το “δράμα” με την αποτέφρωση της αγαπημένης ηθοποιού έληξε όπως εκείνη θα ήθελε. Αποτεφρώθηκε και οι  στάχτες της  σκορπίστηκαν στη θάλασσα.

 

 

Φίλοι πολλοί, συνάδελφοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν την αγαπημένη Μάρθα Καραγιάννη (photos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: