Τελευταία βόλτα ελευθερίας για τα σκυλιά XL Bully στην Βρετανία: Διαδήλωση ενόψει της εφαρμογής προγράμματος ευθανασίας και αποτέφρωσης πριν την Πρωτοχρονιά [videos]

FILE PHOTO: Από τον νέο χρόνο απαγορεύεται η πώληση και απόκτηση σκυλιών bylly xl στο Ηνωμένο Βασίλειο. photo via plixabay.com@dillondygert/




Oι ιδιοκτήτες των σκύλων American XL Bully αποφάσισαν να πάρουν τα σκυλιά τους σε μια «τελική βόλτα ελευθερίας», μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που αποσκοπεί να αποδείξει την «αθωότητα» των σκύλων που είναι πλέον θέμα χρόνου να απαγορευθεί η ράτσα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έπειτα από 12 τουλάχιστον επιθέσεις σε ανθρώπους μέσα σε έναν χρόνο, με 7 από αυτές να οδηγούν σε θάνατο, η κυβέρνηση του Λονδίνου ανακοίνωσε περιορισμούς για τα Bully XL νωρίτερα φέτος.

Από την 1η Φεβρουαρίου του 2024 θα τεθεί σε ισχύ η πλήρης απαγόρευση κατοχής σκύλων XL bullies, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης υποβάλει αίτηση πριν από τα τέλη Ιανουαρίου για εξαίρεση, κάτι που θα του  που θα τους επιτρέψει να κρατήσουν το κατοικίδιο ζώο με κόστος 92,40 λίρες.

Από τις 31 Δεκεμβρίου, τα σκυλιά δεν θα επιτρέπονται πλέον σε δημόσιους χώρους, εκτός εάν τους φορούν φίμωτρο και λουρί.  Οι ιδιοκτήτες στους οποίους δεν θα χορηγηθεί εξαίρεση μπορούν να διεκδικήσουν 200 λίρες για το κόστος της ευθανασίας του κατοικίδιου ζώου τους από κτηνίατρο.

  • Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτά τα μέτρα, οι ιδιοκτήτες XL Bully από το Crawley δήλωσαν ότι θα πάνε μια βόλτα ως ‘συμβολική χειρονομία για να γιορτάσουν την ελευθερία και την αθωότητα’ των σκύλων.

Η Katie Apling, μία από τις διοργανώτριες της βόλτας στο Crawley την ερχόμενη Κυριακή, είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους βοήθησαν να κάνουν προχωρήσουν στην εκδήλωση αυτή.  Μιλώντας στο BBC Radio Surrey, πρόσθεσε επίσης ότι η απαγόρευση δεν επηρεάζει μόνο τα ζώα αλλά και τις οικογένειες που “τα λατρεύουν”.

‘Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε ουρά που κουνιέται κι ένα βλέμμα από ψυχής, κρύβεται ένα αθώο πλάσμα που έχει παγιδευτεί στα διασταυρούμενα πυρά της νομοθεσίας.’

Απομένουν μόλις έξι εβδομάδες για τους ιδιοκτήτες να λάβουν εξαίρεση, η οποία μπορεί να ληφθεί μόνο εάν ένα νοικοκυριό συμφωνήσει να συμμορφωθεί με ένα αυστηρό σύνολο κανόνων, όπως το μικροτσίπ των ζώων.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra) έχει λάβει περισσότερες από 4.000 αιτήσεις από ιδιοκτήτες που ζητούν εξαίρεση από την επερχόμενη απαγόρευση.

Σύμφωνα με το Sky News, η ‘πλειοψηφία’ έχουν εγκριθεί.

Η αναπαραγωγή, η πώληση, η διαφήμιση, η μετεγκατάσταση, η εγκατάλειψη και η απελευθέρωση θα είναι επίσης παράνομες στην Αγγλία και την Ουαλία από τις 31 Δεκεμβρίου.

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Eκατοντάδες σκύλους XL Bully θα εξοντώσει η Βρετανία μέχρι την Πρωτοχρονιά: Πρόγραμμα ευθανασίας και αποτέφρωσης μετά από 7 θανατηφόρες επιθέσεις [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: