Σαμποτάρετε τον ρωσικό στρατό εκ των έσω, λέει ο Ζελένσκι στους Ουκρανούς των κατεχομένων εδαφών

FILE PHOTO: O Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων στην απελευθερωθείσα πόλη στρατηγικής σημασίας Ιζιούμ. Photo via Twitter




Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας προέτρεψε τους πολίτες του σε περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή  να αποφύγουν τη στράτευση «με κάθε μέσο», αλλά εάν αναγκαστούν να καταταγούν στον στρατό να τον «σαμποτάρουν» εκ των έσω.

Στην καθιερωμένη νυχτερινή του ομιλία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι,  είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα απλό αίτημα προς όλους τους ανθρώπους μας στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη: κάντε το κύριο πράγμα – σώστε τη ζωή σας και βοηθήστε μας να αποδυναμώσουμε και να καταστρέψουμε τους κατακτητές.

«Κρυφτείτε από τη ρωσική επιστράτευση με κάθε μέσο. Αποφύγετε τις επιστολές στρατολόγησης. Προσπαθήστε να φτάσετε στο ελεύθερο έδαφος της Ουκρανίας.

«Αλλά αν μπείτε στον ρωσικό στρατό, σαμποτάρετε οποιαδήποτε δραστηριότητα του εχθρού, εμποδίζετε οποιεσδήποτε ρωσικές επιχειρήσεις, δώστε μας οποιαδήποτε σημαντική πληροφορία για τους κατακτητές – τις βάσεις, τα αρχηγεία, τις αποθήκες τους με πυρομαχικά.

“Και με την πρώτη ευκαιρία, μεταβείτε στις θέσεις μας. Κάντε τα πάντα για να σώσετε τη ζωή σας και να βοηθήσετε στην απελευθέρωση της Ουκρανίας”.

 

Με πληροφορίες από Sky News

 

Αδειάζει απροκάλυπτα τον Πούτιν ο πολεμοχαρής σύμμαχός του Καντίροφ: Δεν θα γίνει επιστράτευση στην Τσετσενία * Ευθεία σύγκρουση με Κρεμλίνο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: