Παγκόσμια κατακραυγή για το «freak show»του Κρεμλίνου: Σινιάλο αντεπίθεσης από ΝΑΤΟ μετά την αντιδυτική υστερία Πούτιν

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΒΒC με τους πανηγυρισμούς του Πούτιν και των διορισμένων αχιρανθρώπων του στα προσαρτημένα εδάφη, την περασμένη Παρασκευή.




Σε μία καθεστωτικά χορογραφημένη, κωμικοτραγική τελετή, όπου μέχρι και ο απόλυτα ψυχρός Πούτιν εξετράπη σε πρωτοφανείς για την ιδιοσυγκρασία του «πανηγυρισμούς», ο Ρώσος Πρόεδρος προσπάθησε να παρουσιάσει ένα τετελεσμένο στο Κίεβο και στη Δύση: Την προσάρτηση στη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας που αντιπροσωπευουν το 15% της εδαφικής επιρκάτειάς της.

Πράγματι, η εκδήλωση του Κρεμλίνου ήταν προσεκτικά χορογραφημένη για το «μέγιστο πατριωτικό αποτέλεσμα»: Αφθονο χειροκρότημα για τον Πρόεδρο από το προσκεκλημένο κοινό. μια συγκλονιστική απόδοση του εθνικού ύμνου και ο κ. Πούτιν με τους τέσσερις διορισμένους από το Κρεμλίνο διαχειριστές των προσαρτημένων εδαφών, σφίγγοντας τα χέρια,  να φωνάζουν «Ρωσία Ρωσία! μαζί με όλους στην αίθουσα.

 

Βεβαίως η η δήλωση «αυτή είναι η γη μου τώρα» δεν συνιστά και αληθινή. Η Ουκρανία δεν θα δεχτεί αυτή την προσάρτηση. Ούτε και η διεθνής κοινότητα στο σύνολό της.

Ηδη το ΝΑΤΟ «χορήγησε» ουσιαστικά το δικαίωμα στη Ουκρανία να αντεπιτεθεί, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη συνέχιση της δυτικής βοήθειας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία.

Στις δηλώσεις του, ο -απίστευτα ενοχλητικός και «ισαποστάκιας»  όταν έχει να κάνει με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, Στόλτενμπεργκ, έδωσε ουσιαστικά σύνθημα αντεπίθεσης στην Ουκρανία λέγοντας ότι έχει δικαίωμα να ανακαταλάβει τα προσαρτηθέντα εδάφη.

 

Για «παράνομη αρπαγή εδαφών» κάνει λόγο το ΝΑΤΟ

 

Το ΝΑΤΟ κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προκάλεσε «τη σοβαρότερη κλιμάκωση» στον πόλεμο της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θα καταφέρει να αποθαρρύνει τη συμμαχία από το να στηρίζει το Κίεβο.

«Έχουμε συνδυαστικά την επιστράτευση στη Ρωσία, μαζί με την ανεύθυνη, επικίνδυνη ρητορική περί πυρηνικών και, σήμερα, την παράνομη προσάρτηση ή απόπειρα προσάρτησης τμημάτων της Ουκρανίας», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Όλα αυτά μαζί είναι η πιο επικίνδυνη κλιμάκωση της σύρραξης από την έναρξή της και ο στόχος του προέδρου Πούτιν είναι να μας αποθαρρύνει να στηρίζουμε την Ουκρανία. Αλλά δεν θα το πετύχει», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ έγιναν αφού ο Πούτιν υπέγραψε, σε μια τελετή στο Κρεμλίνο, την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια) που αποτελούν όλες μαζί το 15% της Ουκρανίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, δια της βίας προσάρτηση ευρωπαϊκών εδαφών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως υπενθύμισε ο Στόλτενμπεργκ. Η Ρωσία «οικειοποιήθηκε παράνομα, υπό την απειλή των όπλων», μια έκταση ίση περίπου με την Πορτογαλία, σχολίασε.

«Αυτή η αρπαγή εδαφών είναι παράνομη», τόνισε. «Οι Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζουν και δεν θα αναγνωρίσουν αυτά τα εδάφη ως μέρος της Ρωσίας. Καλούμε όλες τις χώρες να απορρίψουν τις κραυγαλέες απόπειρες της Ρωσίας για εδαφική κατάκτηση. Αυτά τα εδάφη είναι ουκρανικά», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της σύγκρουσης αλλά επανέλαβε ότι στηρίζει αταλάντευτα την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα καθώς αμύνεται απέναντι στη Ρωσία. «Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να ξαναπάρει δια της βίας αυτά τα κατεχόμενα εδάφη και θα την στηρίξουμε ώστε να συνεχίσει να απελευθερώνει αυτά τα εδάφη», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτές οι περιοχές είναι Ουκρανία, όπως και η Κριμαία (σ.σ. προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014) είναι Ουκρανία», συνέχισε.

«Παρακολουθούμε στενά τι κάνει η Ρωσία (…) και της διαμηνύσαμε με σαφήνεια ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα εναντίον της Ουκρανίας», προειδοποίησε.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, με ταχείες διαδικασίες, ο Στόλτενμπεργκ δεν έδωσε μια σαφή απάντηση. «Κάθε δημοκρατία στην Ευρώπη έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και έχουμε πει ξανά και ξανά ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή», είπε, υπενθυμίζοντας όμως ότι η ένταξη πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα και από τις 30 χώρες μέλη.

Ο Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι θα υπερασπιστούν τις υποδομές στρατηγικής σημασίας, μετά τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική, στα ανοιχτά του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας. «Σκάφη και αεροπλάνα της Συμμαχίας βρίσκονται στη ζώνη αυτή και συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη ώστε να διαπιστώσουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις», είπε.

Ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί αύριο Σάββατο με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

 

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια»

 

Ανακοίνωση με την οποία απορρίπτουν «κατηγορηματικά» και καταδικάζουν «απερίφραστα την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα».εξέδωσαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσθέτοντας ότι «η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκαθαρίζουν ότι «δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ» τις «παράνομες προσαρτήσεις».

«Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε τα παράνομα “δημοψηφίσματα” στα οποία προχώρησε η Ρωσία ως πρόσχημα για αυτή την περαιτέρω παραβίαση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ούτε τα παραποιημένα και παράνομα αποτελέσματά τους. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τις παράνομες προσαρτήσεις. Αυτές οι αποφάσεις είναι άκυρες και δεν μπορούν να παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα. Η Κριμαία, η Χερσώνα, η Ζαπορίζια, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ είναι η Ουκρανία. Καλούμε όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να απορρίψουν κατηγορηματικά αυτήν την παράνομη προσάρτηση» σημειώνουν τα κράτη-μέλη.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της. «Είμαστε ακλόνητοι στην υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του εδάφους της και έχει το δικαίωμα να απελευθερώσει κατεχόμενα εδάφη εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Οι πυρηνικές απειλές που διατυπώνονται από το Κρεμλίνο, η στρατιωτική κινητοποίηση και η στρατηγική της αναζήτησης ψευδούς παρουσίασης του εδάφους της Ουκρανίας ως της Ρωσίας και του ισχυρισμού ότι ο πόλεμος μπορεί τώρα να διεξάγεται στο έδαφος της Ρωσίας δεν θα κλονίσουν την αποφασιστικότητά μας» δηλώνουν τα κράτη-μέλη.

«Θα ενισχύσουμε τα περιοριστικά μέτρα μας για την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Ρωσίας. Θα αυξήσουν περαιτέρω την πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον επιθετικό της πόλεμο.

Επαναλαμβάνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή οικονομική, στρατιωτική, κοινωνική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας στη Ρωσία, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και της ουκρανικής εθνικής κυριαρχίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην τελετή που έγινε νωρίτερα σήμερα στο Κρεμλίνο, επανέλαβε ότι η Μόσχα θα θριαμβεύσει σε αυτήν την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Μακρόν καταδίκασε την “παράνομη προσάρτηση” του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας και επανέλαβε ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η Πολωνία καταδίκασε την υπογραφή των συνθηκών από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία.

“Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις παράνομες ενέργειες της “αναγνώρισης της ανεξαρτησίας” και “ενσωμάτωσης” στη Ρωσική Ομοσπονδία τμημάτων των ουκρανικών περιφερειών της Χερσώνας, του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ και της Ζαπορίζια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην Ολλανδία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, που ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Η Ολλανδία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ αυτή την προσάρτηση, ακριβώς όπως δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας”, δήλωσε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους στη Χάγη

Η Σουηδία καταδικάζει “με τον εντονότερο τρόπο” την “παράνομη προσάρτηση” τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών από τη Ρωσία, δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Δεν είναι παρά μια απόλυτη φάρσα” σχολίασε η Άντερσον, προσθέτοντας ότι οι τέσσερις αυτές περιοχές “παραμένουν τμήμα της Ουκρανίας”.

 

Η προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία ξυπνά οδυνηρές μνήμες στις χώρες της Βαλτικής

 

Η προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία ξύπνησε οδυνηρές μνήμες στις χώρες της Βαλτικής, που λένε ότι το ίδιο σενάριο χρησιμοποιήθηκε για να ενταχθούν στη Σοβιετική Ένωση, το 1940.

“Αυτά τα γεγονότα στην Ουκρανία ακολουθούν το σενάριο που δοκιμάστηκε στις βαλτικές χώρες το 1940», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Αρβίντας Ανουσάουσκας, που είναι ιστορικός στο επάγγελμα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Υπάρχει η εικονική αυτοδιάθεση, η πανηγυρική τελετή στο Κρεμλίνο και μετά η προσάρτηση”, πρόσθεσε.

Ο σοβιετικός στρατός μπήκε στη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία τον Ιούνιο του 1940, λίγους μήνες μετά τη συμφωνία της Μόσχας με τη ναζιστική Γερμανία να μοιραστούν αυτήν την περιοχή της Ευρώπης μεταξύ τους. Οι κυβερνήσεις των τριών χωρών υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν και οργανώθηκαν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 1940 για την ανάδειξη κοινοβουλίων στα οποία κυριαρχούσαν οι κομμουνιστές.

Αμέσως μετά, υποβλήθηκε αίτημα ενσωμάτωσης των χωρών στη Σοβιετική Ένωση, το οποίο έγινε δεκτό.

“Στο σενάριο, αυτό που ακολουθεί είναι τρομοκρατία και εκμετάλλευση των τοπικών πόρων. Που στην περίπτωση αυτή είναι ο λαός, που μετά την προσάρτηση θα σταλεί να πεθάνει στον πόλεμο”, είπε ο Ανουσάουσκας.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τις βαλτικές χώρες εξορίστηκαν στη Σιβηρία ενώ πολλοί Ρώσοι εγκαταστάθηκαν σε αυτές, αυξάνοντας τον αριθμό των ρωσόφωνων σε περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της Εσθονίας και στο ένα τέταρτο στη Λετονία.

“Φυσικά, έγινε με τον ίδιο τρόπο (το 1940), είναι παρόμοια ιστορία”, είπε ο ηθοποιός Μάρτινς Μέιγερς, από τη Ρίγα. “Η Ρωσία ως έθνος δεν παραδέχεται την προσάρτησή μας και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη”, πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τους Λετονούς, οι ρωσόφωνοι κάτοικοι πιστεύουν ότι η Λετονία εντάχθηκε οικειοθελώς στη Σοβιετική Ένωση και ότι η Ρωσία –τουλάχιστον, πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία– ήταν φιλική χώρα, σύμφωνα με έναν δημοσκόπο που μίλησε επίσης στο πρακτορείο.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεν αναγνώρισαν την προσάρτηση τότε, όμως οι βαλτικές χώρες ανέκτησαν την ανεξαρτησία τους μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

“Το 1940, παράνομα ρωσικά δημοψηφίσματα μας οδήγησαν στην τρομοκρατία και την κατοχή», έγραψε την περασμένη εβδομάδα στο Twitter ο Μάρκο Μίχελσον, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της Εσθονίας. «Η Ουκρανία είναι σε καλύτερη θέση. Θα απελευθερώσουν τα εδάφη τους εκδιώκοντας τη Ρωσία”, υποστήριξε.

Κισινάου και Τιφλίδα δεν αναγνωρίζουν τις προσαρτήσεις

 

Η Μολδαβία ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις ρωσικές “απόπειρες παράνομης προσάρτησης” τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών που η Μόσχα έχει εν μέρει καταλάβει και καταδίκασε τον άδικο πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Η μικρή πρώην Σοβιετική δημοκρατία είναι επιφυλακτική για τις προθέσεις της Ρωσίας, καθώς η Μόσχα έχει στρατεύματα και ειρηνευτικές δυνάμεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας και το Κισινάου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.

“Η χώρα μας επιβεβαιώνει την ισχυρή υποστήριξή της για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας.

Η φιλοδυτική πρόεδρος της Μολδαβίας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η χώρα της, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρουμανία, πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της επειδή η Ρωσία δεν σέβεται την ουδετερότητά της.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλόμε Ζουραμπισβίλι καταδίκασε την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές.

“Η διεξαγωγή ενός εικονικού δημοψηφίσματος για την υποστήριξη μιας κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου και μιας βίαιης προσάρτησης δεν έχει καμία νομιμότητα ή μέλλον. Απορρίπτουμε αυτού του είδους τις σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και επαναλαμβάνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας” έγραψε η Ζουραμπισβίλι, σε ανάρτηση της στο Twitter, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

H πρόεδρος της Γεωργίας καταδίκασε επίσης τα σχέδια επιστράτευσης στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και της Γεωργίας ως ακόμη μια κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας των δύο χωρών.

Με νέες κυρώσεις απαντούν οι ΗΠΑ

 

“Oι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη δόλια απόπειρα της Ρωσίας σήμερα να προσαρτήσει κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος. Η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καταπατώντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και επιδεικνύοντας την περιφρόνησή της για ειρηνικά κράτη παντού”, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

“Μην κάνετε λάθος: αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία νομιμότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σέβονται πάντα τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας”.

“Θα ενώσουμε τη διεθνή κοινότητα τόσο για να καταγγείλουμε αυτές τις κινήσεις όσο και για να αναγκάσουμε τη Ρωσία να λογοδοτήσει”.

Στο μεταξύ, η Ουάσιγκτον επέβαλλε σήμερα νέες κυρώσεις στην Ρωσία ως απάντηση στην προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία

«Δεν θα μείνουμε άπραγοι όταν ο Πούτιν προσπαθεί με δόλο να προσαρτήσει τμήματα της Ουκρανίας», ανέφερε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σε δήλωσή της.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε 14 άτομα του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος της Ρωσίας, σε δύο ηγετικά στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, μέλη οικογενειών κορυφαίων αξιωματούχων (του Ρώσου πρωθυπουργού Μισούστιν και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού) και 278 μέλη του ρωσικού νομοθετικού σώματος «επειδή επέτρεψαν τα εικονικά δημοψηφίσματα της Ρωσίας και την απόπειρα προσάρτησης κυρίαρχου ουκρανικού εδάφους».

Μεταξύ των ατόμων που στοχεύουν οι αμερικανικές κυρώσεις είναι και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε επίσης οδηγίες που προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο κυρώσεων σε όσους βρίσκονται εκτός Ρωσίας σε περίπτωση που παρέχουν πολιτική ή οικονομική υποστήριξη στη Μόσχα.

«Οι ισχύοντες έλεγχοι εξαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία μπορούν να εφαρμοστούν σε οντότητες σε τρίτες χώρες που επιδιώκουν να παράσχουν υλική υποστήριξη στους στρατιωτικούς και βιομηχανικούς τομείς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας», συμπεριλαμβανομένης της αναπλήρωσης των ρωσικών προμηθειών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνονται 57 νέες οντότητες στη Ρωσία και την Κριμαία, τις οποίες η Ουάσιγκτον κατηγορεί ότι συνδράμουν τη «βίαιη επίθεση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία». Σε αυτές περιλαμβάνονται εταιρείες που απέκτησαν ή επιχείρησαν να αποκτήσουν προϊόντα αμερικανικής προέλευσης για τον ρωσικό στρατό και εταιρείες που αναζήτησαν κβαντική τεχνολογία υπολογιστών για την στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ουκρανία υποβάλλει επίσημα αίτημα “ταχείας ένταξης” στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: