Ο Πέδρο Σάντσεθ της Ισπανίας συμφωνεί με τον Αναστασιάδη: Καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο

FILE PHOTO: Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L), Spanish Prime Minister Pedro Sanchez (C) and Cyprus President Nicos Anastasiades (R) chat prior to a European Council Summit in Brussels, Belgium. EPA, OLIVIER HOSLET




Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ, σε απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη εκφράζει εκ νέου την καταδίκη από την Ισπανική Κυβέρνηση για οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή.

Σ’ αυτές τις ενέργειες, συμπεριλαμβάνονται και οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες από μέρους της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, που ανακοίνωσε επίσημα το γεγονό της απαντητικής επιστολής του Πρωθυπουργού της Ισπανίας προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Πελεκάνος σημειώνει:

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός Σάντσεθ διατυπώνει την ελπίδα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.

Περαιτέρω, επαναβεβαιώνει τη στήριξη της Ισπανίας προς τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τόσο σε ό,τι αφορά το καθεστώς των Βαρωσίων όσο και στην επιδιωκόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος η οποία θα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο.

Τέλος, ο κ. Σάντσεθ υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας παράλληλα ότι η ισπανική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συνέχιση του αδιεξόδου που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες στο Κυπριακό.

Αυτοί οι πέντε δήθεν “επενδυτές” που εξασφάλισαν “Χρυσά Διαβατήρια” από την Κύπρο έδωσαν χιλιάδες ευρώ στον ΔΗΣΥ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: