Νέα μαζική δολοφονία αμάχων από τους Ρώσους: 23 νεκροί από πυραυλική επίθεση σε κομβόι στη Ζαπορίζια [βίντεο]

Βομβαρδισμένο αυτοκίνητο που συμμετείχε στο κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια. Photo screenshot via dailymail.com




Νέο μακελειό στην Ουκρανία από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά αμάχων. Τουλάχιστον 23 άμαχοι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν όταν μια οχηματοπομπή που μετέφερε ουκρανούς πολίτες επλήγη νωρίτερα σήμερα από ρωσικό πύραυλο κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, όπως είπε ο κυβερνήτης της .

“Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί”, έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, όπως την χαρακτηρίζει, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στοχοθετεί αμάχους.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην οποία θα ανακοινώσει ότι η περιοχή της Ζαπορίζια -μαζί με το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ και την Χερσώνα- προσαρτώνται στη Ρωσία με το πρόσχημα της προστασίας τους.

Eικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν καμμένα αυτοκίνητα και νεκρούς στο έδαφος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα δεκάδες πτώματα υπήρχαν μέσα στα συντρίμμια των οχημάτων ενώ ο πύραυλος δημιούργησε και έναν κρατήρα στο έδαφος. Τα τζάμια των οχημάτων -κυρίως αυτοκινήτων και τριών βαν, έσπασαν.

Τα οχήματα ήταν γεμάτα αντικείμενα, κουβέρτες και βαλίτσες.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι Ρώσοι

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην επαρχία Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας κατηγόρησαν σήμερα το Κίεβο ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο πλήγμα εναντίον μιας οχηματοπομπής, από το οποίο σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.

“Οι Ουκρανοί μαχητές διέπραξαν ακόμη μία τρομοκρατική πράξη. Αφού είδαν ότι οι κάτοικοι πήγαιναν μαζικά προς την (κατεχόμενη) περιοχή της Ζαπορίζια, έπληξαν οχηματοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων αμάχων”, ανέφερε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ στο Telegram.

 Mε πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, dailymail.com 

 

Όλο και λιγότεροι Ρώσοι «αγαπάνε» τον Πούτιν, δείχνει δημοσκόπηση: Η επιστράτευση τους έδειξε ποια είναι η αλήθεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: