“Μικρό αρουραίο των υπονόμων” είπε τον Ερντογάν αντιπρόεδρος της Γερμανικής βουλής: Για εξηγήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Γερμανός πρέσβης

O αντιπρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Κουμπίκι. EPA, CLEMENS BILAN




Εν εξάλλω η Τουρκία με τις δηλώσεις αντιπροέδρου της Γερμανικής βουλής. Έσπευσε να αποδοκιμάσει, να κάνει συστάσεις περί “ήθους” και “ύφους”  και να υποδείξει πως ο αξιωματούχος “δεν αξίζει” για το πόστο του, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας  κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί.

Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, ένας εκ των αντιπροέδρων της ομοσπονδιακής βουλής της Γερμανίας, αποκάλεσε τον Ερντογάν “μικρό αρουραίο των υπονόμων” [πετυχημένο ομολογουμένως!] σε ομιλία του για το μεταναστευτικό και την πολιτική του Ερντογάν σε αυτό το θέμα που τελευταία πιέζει εξαιρετικά τη Γερμανία με αυξημένη ροή Σύριων μεταναστών.

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, του αντιπροέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, για τον πρόεδρό μας (τον Ερντογάν) σε ομιλία του στην προεκλογική εκστρατεία της Κάτω Σαξονίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τανζού Μπιλγκίτς.

Ο Κουμπίτσκι «στερείται παντελώς πολιτικής ηθικής και υπευθυνότητας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «τέτοιες απρεπείς δηλώσεις δίνουν μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίτσκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητά του».

  • Ο Γερμανός πολιτικός, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωσε ότι έκανε αυτό το σχόλιο σε μια προεκλογική συγκέντρωση, καθώς προσπαθούσε να επιστήσει την προσοχή στην αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που μετακινούνται από την Τουρκία στην λεγόμενη «βαλκανική οδό» με προορισμό τη Γερμανία.

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πολυπράγμον πλάσμα, που εμφανίζεται επίσης σε παιδικά παραμύθια», είπε ο Κουμπίτσκι, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δημοφιλή ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Ρατατούης» με μια προφανή διάθεση παρομοιώσεων αλλά και υπονοουμένων που, και πάλι, δεν τιμούν ιδιαιτέρως τον Ερντογάν…

Ο Κουμπίτσκι, που προέρχεται από το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είπε επίσης ότι ο Ερντογάν έκανε μια καλή συμφωνία με την ΕΕ όταν συμφώνησε να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015.

«Όμως ταυτόχρονα πρέπει να σημειώσουμε ότι το προσφυγικό κύμα κατά μήκος του βαλκανικού δρόμου (από την Τουρκία) αυξάνεται και πάλι, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Γερμανίας», πρόσθεσε.

Η προσβολή του προέδρου είναι ποινικό αδίκημα στην Τουρκία, όπου ο Ερντογάν και το κόμμα του κυβερνούν εδώ και δυο δεκαετίες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Και γιατί όχι 100%… Σταλινικά ποσοστά υπέρ της προάρτησης ανακοινώνουν οι μαριονέτες των Ρώσων στα κατεχόμενα της Ουκρανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: