Υπάρχει Ελπίς! Όταν έπαιρνε το τρένο αντί το αεροπλάνο, όταν ταξίδευε 4 ώρες αντί μια, όταν η χρέωση για την Κύπρο ήταν 50 δολάρια αντί 1,500!

Πηγή: Pexels free download, by fauxels




Κείμενο ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Όπως είναι γνωστό, κάθε Σεπτέμβρη, είναι η περίοδος, που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους στενούς συνεργάτες του υπουργούς και αξιωματούχους επισκέπτονται την έδρα του ΟΗΕ. Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των ετήσιων γενικών συνελεύσεων του ΟΗΕ.

Το 2017, ψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της κυβέρνησης (όχι διπλωμάτης) και νυν υποψήφιος για την προεδρία, επέλεξε να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον με το τρένο (και όχι με το αεροπλάνο).

Στις ΗΠΑ, όλοι γνωρίζουν ότι τα προγράμματα κάποιων κυβερνητικών αξιωματούχων είναι πολύ πιεστικά. Γεμάτο πρόγραμμα στη Νέα Υόρκη, Nέα Υερσέυ, Ντέλαγουεαρ, κ.λπ., με συνεχείς συναντήσεις, συνεχείς επαφές με ξένους αξιωματούχους αλλά και με τον κόσμο, σε ένα διάστημα επίσκεψης 4-5 ημερών μόνον.

Κι ενώ η απόσταση με το αεροπλάνο από τη Νέα Υόρκη προς την πρωτεύουσα είναι κάποια λεπτά, με όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε να έχει ένας αξιωματούχος της Κυβέρνησης, εντούτοις προτίμησε το σχεδόν τετράωρο ταξίδι με το τρένο, το οποίο και φυσικά στοιχίζει λιγότερα (50-100 δολάρια πήγαινε-έλα και όχι 1,000 – 1,500!).

Σίγουρα, ο κόσμος της Κύπρου δικαιούται να ξέρει τέτοια παραδείγματα που δείχνουν την “Παιδεία” που θέλουμε, ειδικά σε μια περίοδο που όλα δοκιμάζονται, όλα αιμορραγούν και όλα «λασπώνουν».

Σε μια περίοδο που η διαφθορά “κατηγορεί” την τιμιότητα, σε μια πολιτική αρένα που το “εγώ” υπερισχύει της κοινωνίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Και κυρίως, σε μια περίοδο που το “εμείς” έμεινε φυλακισμένο μαζί με τον “αμόρφωτο” Μακρυγιάννη, που φώναζε το 1821 μέσα από τις φυλακές:

“Είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ. Και στο εξής, να μάθουμε γνώση, αν θέλουμε να φτιάξουμε χωριό για να ζήσουμε όλοι μαζί”!

Ο καθένας οφείλει να κρίνει δίκαια. Αν ένας Κυβερνητικός αξιωματούχος έπαιρνε τζετ σε μια περίοδο κρίσης για το λαό, (ορθά) πολλοί θα τον έκραζαν. Αν κάποιος άλλος έπαιρνε λιμουζίνα σε περίοδο κρίσης για το λαό, (ορθά πάλι) θα γινόταν είδηση. Ένα τζετ και μια λιμουζίνα θα αποτελούσαν πρόκληση για τον κάθε πολίτη που πασχίζει να τα βγάλει πέρα.

Την ίδια ώρα όμως, είδηση αποτελεί και η επιλογή του τρένου έναντι του Business Class ενός αεροπλάνου. Πραγματική είδηση είναι η εξοικονόμηση του δημοσίου ταμείου. Ένα ταμείο που ανήκει στον κάθε πολίτη και γεμίζει με τον ιδρώτα της κοινωνίας.

Η διαφύλαξη του είναι από μόνο της είδηση! Αυτό ομομάζεται γνώση, που ενισχύει την Παιδεία, που τόσο έχουμε ανάγκη “για να φτιάξουμε χωριό και να ζήσουμε όλοι μαζί” (Μακρυγιάννης).

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το σκηνικό που στήνει η κατοχική Τουρκία δεν είναι προεκλογικό: Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: