Eurobasket 2022: Χωρίς Γιάννη αλλά για το «3 στα 3» η Εθνική απέναντι στη Βρετανία

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Τη Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει αυτήν την ώρα η Εθνική μας ομάδα για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου, στο Ευρωμπάσκετ 2022.

Ο «Greek Freak», που έδωσε πολλές «μάχες» απέναντι στους Κροάτες και τους Ιταλούς, κρίθηκε ότι πρέπει να ξεκουραστεί στον σημερινό αγώνα.

Επίσης δεν θα αγωνιστεί και ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Θεωρητικά ο συγκεκριμένος αγώνας είναι χαμηλότερου βαθμού δυσκολίας συγκριτικά με αυτούς που προηγήθηκαν απέναντι στην Κροατία της μιας πεντάδας, πόσο μάλλον απέναντι στην οικοδέσποινα Ιταλία. Το ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως ο αδύναμος του ζευγαριού δεν έχει τίποτα να χάσει και παίζει με έλλειψη πίεσης ή άγχους για το αποτέλεσμα. Ωστόσο οι Γιάννης και

Βέβαια οι Βρετανοί δεν δείχνουν ικανοί ν’ απειλήσουν την Ελλάδα.

Σύνολο περιορισμένων δυνατοτήτων που στα πρώτα δύο ματς του τουρνούα δεν έχει πετύχει περισσότερους από 65 πόντους (32% στα FG, 15.5 λάθη) και έχει ηττηθεί με διαφορές μεγαλύτερες των 20 πόντων (από Ουκρανία και Κροατία) δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση. Ούτε, φυσικά, είναι σε θέση να ορίσει την τύχη ενός τέτοιου αγώνα.

Η τροπή και η έκβαση της μάχης θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από την απόδοση των διεθνών παικτών του Δημήτρη Ιτούδη, την όρεξη και τη συνέπεια που θα επιδείξουν στη διάρκεια της.

Περισσότερο στο παρκέ ο Παπαγιάννης

Είναι δεδομένο πως ο Έλληνας εκλέκτορας θα πάει σε ροτέισον, μοιράζοντας περισσότερο τον χρόνο μεταξύ βασικών και πάγκου.

Σε λιγότερο, άλλωστε, από 24 ώρες θ’ ακολουθήσει ο αγώνας με τους μαχητικούς Ουκρανούς, που θα παίξει ρόλο στην πρωτιά του ομίλου, τη στιγμή που η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού μετράει πολύ σ’ ένα τουρνουά διαδοχικών αγώνων που έχει άλλες δύο εβδομάδες μπροστά του.

Υπενυθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Βρετανία η Ελλάδα την αντιμετώπισε πριν από 67 ημέρες, νικώντας 93-71 στη Λάρισα, σε παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρώτος σκόρερ ήταν, τότε, ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16 πόντους.

Σημαδιακό αποτέλεσμα, σχεδόν ιστορικής βαρύτητας, διότι ήταν στο παιχνίδι στο οποίο έκανε πρεμιέρα ως ομοσπονδιακός προπονητής ο Δημήτρης Ιτούδης.

Συνολικά σε 10 αγώνες κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία η Εθνική έχει ρεκόρ 8-2, ενώ απέναντι στην Αγγλία το σκορ είναι 15-1.

Ώρα για τη διεύρυνσή του…

ΠΗΓΗ: sport24.gr

 

Τέλος ο Μεντβέντεφ από το US Open: Ηττήθηκε από τον Νικ Κύργιο, χάνει και το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: