Eπιζείτε 6 μήνες στην Ουκρανία ή εκτελείστε: Πώς ο “σεφ” του Πούτιν, το αφεντικό των μισθοφόρων Wagner στρατολογεί εγκληματίες [videos]

FILE PHOTO: Η “ειδική επιχείρηση” στρατολόγησης κάθε είδους εγκληματία από τις φυλακές της Ρωσίας έχει ανατεθεί στον “σεφ” του Πούτιν. Screenshot via YouTube/Radio Free Europe/Radio Liberty




Ένα αποκαλυπτικό όσο και ανατριχιαστικό βίντεο ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα για να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και μήνες γινόταν γνωστό από ουκρανικές αλλά και ρωσικές αντικαθεστωτικές πηγές: Ο ιδιωτικός στρατος του Πούτιν, η ιδιωτική μισθοφορική εταιρία Wagner στρατολογεί ποινικούς από τις πιο “σκληρές” φυλακές της Ρωσίας.

Το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει επίσης ότι η Μόσχα επιταχύνει τους ρυθμούς στρατολόγησης, κακοποιών, φονιάδων, βιαστών και κάθε είδους εγκληματιών ώστε να ενισχύσει τα μέτωπά της στην Ουκρανία καθώς οι απώλειες των στρατιωτών της είναι πλέον κάτι παραπάνω από ολέθριες.

  • Η έλλειψη έμψυχου δυναμικού ενισχύεται από το γεγονός ότι το Κρεμλίνο – θέλοντας να αποφύγει μια ευρεία κοινωνική αντίδραση, αλλά και επειδή δεν έχει χαρακτηρίσει επισήμως “πόλεμο” την εισβολή στην Ουκρανία – δεν προχωρά σε γενική επιστράτευση.

Μόλις προ ημερών, καθώς γινόταν γνωστή η οπισθοχώρηση των Ρώσων και οι νίκες των Ουκρανών στα βορειοανατολικά μέτωπα και κυρίως στο Χάρκοβο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επανέλαβε πως “δεν υπάρχει καμιά σκέψη για γενική επιστράτευση”.

Χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία του βίντεο, φαίνεται σ’ αυτό χαρακτηριστικά το αφεντικό της μισθοφορικής Wagner και προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο 62χρονος Γεβγκένι Πριγκόζιν, να αυτοσυστήνεται στους κρατουμένους και προαύλιο χώρο φυλακής και να κάνει την… “προσφορά” στους φυλακισμένους.

Τους δίνει, λέει την ευκαιρία, η ιδιωτική του εταιρεία, να γίνουν ήρωες πολέμου: Τους προσφέρει την δυνατότητα  εάν επιζήσουν έξι μήνες στα μέτωπα της Ουκρανίας, να λάβουν χάρη και να αποφυλακιστούν.

Όμως παράλληλα, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της στρατολόγησης των εγκληματιών, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση λιποταξίας η μονη επιλογή είναι να εκτελεστούν.

Λέει πως είναι “ένας πολύ σκληρός πόλεμος… Καμμιά σχέση με την Τσετσενία. «Έχουμε καταναλώσει πυρομαχικά  δυόμισι φορές περισσότερα από ό,τι στη μάχη του Στάλινγκραντ», όπου υπήρξαν σχεδόν δύο εκατομμύρια θύματα, είπε.

Οι προτάσεις σε εκατοντάδες κρατούμενους κάτω από τον γκρίζο, δυσοίωνο ουρανό, σε μια ποινική αποικία υψίστης ασφαλείας στη Μορντόβια, μια περιοχή πρώην στρατοπέδων φυλακών Γκουλάγκ, προέρχονται προσωπικά από το Πριγκόζιν, με το παρατσούκλι «σεφ» του Πούτιν, ο οποίος σημειώνεται ότι πρόσφατα έγινε Ήρωας της Ρωσίας για την πίστη του.

Σε δολοφόνους, σεξουαλικούς παραβάτες και διαρρήκτες προσφέρεται άμεση ελευθερία και συγχώρεση από τον Πούτιν εάν επιβιώσουν έξι μήνες στην πρώτη γραμμή του αιματηρού πολέμου.

  • Όσοι πεθάνουν θα ταφούν «ως ήρωες», τους λέει.

Όσοι βρεθούν αντιμέτωποι με σύλληψη από Ουκρανούς,  διατάσσονται να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδες για να αυτοκτονήσουν αντί να πέσουν στα χέρια του εχθρού.

Οι κατάδικοι στρατιώτες που θα εγκαταλείψουν,  θα εκτελεστούν αμέσως με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το  κρυφά μαγνητοσκοπημένο βίντεο δείχνει τον Πριγκόζιν, να παραδέχεται ότι εκπροσωπεί τον ιδιωτικό στρατό Wagner, που ανέπτυξε ο Πούτιν στην Ουκρανία.

Στο παρελθόν είχε αρνηθεί ότι είχε σχέση με τη Wagner, η οποία είναι γνωστό ότι έχει ήδη στρατολογήσει χιλιάδες κρατούμενους καθώς η Ρωσία αναπτύσσει τους πιο επικίνδυνους κρατουμένους της ως μαχητές.

«Είμαι εκπρόσωπος μιας ιδιωτικής πολεμικής εταιρείας, ίσως έχετε ακουστά το όνομα – Wagner Group», λέει στους συγκεντρωμένους κρατούμενους.

Προειδοποιεί τους κατάδικους: «Το πρώτο αμάρτημα είναι η λιποταξία. Κανείς δεν εγκαταλείπει, κανείς δεν υποχωρεί, κανείς δεν παραδίδεται. Θα διδαχθείτε τι να κάνετε σχετικά με την παράδοση».

  • Πρέπει να αυτοκτονήσετε κι όχι να αιχμαλωτιστείτε,  είπε.

«Δύο χειροβομβίδες που πρέπει να έχεις πάνω σου», συνέχισε [Μία χειροβομβίδα για τους εχθρούς μας και μία για τον εαυτό σου].

«Το δεύτερο αμάρτημα είναι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στην εμπόλεμη ζώνη [που είναι απαγορευμένα]… Το τρίτο αμάρτημα είναι επιδρομή – αυτό περιλαμβάνει σεξουαλικές επαφές με ντόπιες γυναίκες, άνδρες, χλωρίδα, πανίδα, οποιονδήποτε.

«Η ελάχιστη ηλικία που παίρνουμε είναι τα 22, η μέγιστη είναι τα 50 και η «καλή φυσική κατάσταση» είναι απαραίτητη».

Ο πολυεκατομμυριούχος Πριγκόζιν -ο οποίος ξεκίνησε ως έμπιστος σεφ του Πούτιν στα συμπόσια στο Κρεμλίνο- αναρριχήθηκε εντυπωσιακά και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της φιλίας του αρχηγού του Κρεμλίνου. Πέραν των άλλων “αποστολών” του είναι και το να διευθύνει τα λεγόμενα “εργοστάσια των τρολ” που διαδίδουν την προπαγάνδα του Κρεμλίνου στη Ρωσία και το εξωτερικό.

Καυχιέται ότι τον Ιούνιο οι πρώτοι 40 κρατούμενοι που έστειλε στον πόλεμο του Πούτιν από μια φυλακή της Αγίας Πετρούπολης είχαν «εισβάλει στα εχθρικά χαρακώματα [και] τους σκότωσαν με μαχαίρια».

Τρεις κατάδικοι μαχητές πέθαναν και επτά τραυματίστηκαν, λέει.

«Ένας από τους δικούς μας που σκοτώθηκε ήταν 52 ετών. Είχε εκτίσει 30 χρόνια στη φυλακή και πέθανε ως ήρωας».

Ο Πριγκόζιν παραδέχεται ότι έστειλε κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα και ναρκωτικά στο πόλεμο, για να δει αν θα περάσουν τις εξετάσεις…

«Φροντίζουμε πολύ όσους φυλακίζονται για σεξουαλικά αδικήματα [αλλά] καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη», λέει

Οι τρόφιμοι των φυλακών θα μετατραπούν σε επιθετικά στρατεύματα:  «Το 60%  των ανδρών μου είναι στρατιώτες επίθεσης και θα γίνετε ένας από αυτούς», υπόσχεται στους κατάδικους.

«Θα σας φέρονται το ίδιο, μερικές φορές με ακόμη περισσότερη πίστη από εκείνους που πολέμησαν με τα στρατεύματά μου για πολλά χρόνια και πέρασαν από δεκάδες πολέμους…

«Έχω αρκετούς τύπους αεροσκαφών στη Wagner, έχω MLRS [συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης].

«Έχω τανκς, έχω όλα τα απαραίτητα για να επιτεθώ αποτελεσματικά. Όσοι πάνε μπροστά, είναι οι πιο δυνατοί και επιβιώνουν καλύτερα.

«Όσοι υποχωρούν και δεν καταλαβαίνουν τι να κάνουν, μπαίνουν σε μπελάδες… Όλοι όσοι σκοτώνονται θα παραδοθούν στο μέρος που ορίζετε στη διαθήκη σας, στους συγγενείς ή θα ταφούν όπου υποδείξετε».

Εάν είναι δυνατόν, οι σκοτωμένοι αιχμάλωτοι μαχητές θα ταφούν στα μονοπάτια των “Πεσόντων Ηρώων” που έχουν εμφανιστεί σε πολλές ρωσικές πόλεις καθώς ο τρομερός απολογισμός του πολέμου έχει αυξηθεί.

Αλλά όσοι τραπούν σε φυγή ή εκφράσουν αμφιβολίες θα πυροβολούνται, προειδοποιεί.

«Όσοι δεν ξέρουν πού να ταφούν, τους θάβουμε δίπλα στην εκκλησία του Ομίλου Wagner», είπε. «[Εάν επιβιώσετε] έξι μήνες, θα πάτε σπίτι σας μετά τη χάρη που θα σας δοθεί …

«Δεν υπάρχει επιλογή να επιστρέψεις στη φυλακή. Όσοι έρχονται σε εμάς, και λένε την πρώτη μέρα «σ’ αυτό το μέρος δεν αισθάνομαι καλά», χαρακτηρίζονται λιποτάκτες, και ακολουθεί η εκτέλεση με πυροβολισμό».

Αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση της “προσφοράς” του, είπε στους κρατούμενους ότι είχαν «πέντε λεπτά για να αποφασίσουν».

«Σε βγάζω έξω ζωντανό. Αλλά δεν σε επιστρέφω πάντα ζωντανό…» είπε και πρόσθεσε: «Όσοι θέλουν να πάνε μαζί μας, πάνε».

Φιλορωσικά και πιστά στο Κρεμλίνο ειδησεογραφικά μέσα επιβεβαίωσαν ότι στο βίντεο ήταν ο Πριγκόζιν. 

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC/ The Telegraph/ The Daily Mail/

 

Οι εισβολείς του Πούτιν δεν άφησαν τίποτε όρθιο: Ο Ζελένσκι είδε τις καταστροφές στις πόλεις που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: