Το παραλήρημα και τα ψέματα του Άντρου: Κτυπά τους πάντες, βρίζει τον Ιγνατίου, αλλά καμία κριτική για ΟΗΕ και κατοχική Τουρκία

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον πρώην Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία. ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μίλησε στον ραδιοσταθμό Άστρα, που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου, και ισχυρίστηκε ψευδέστατα, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και της ιστοσελίδας Hellas Journal, ότι ένα πλαίσιο υπάρχει και είναι αυτό της 30ης Ιουνίου.

Ο κ. Κυπριανού ισχυρίστηκε γνωρίζοντας ότι ψεύδεται ασύστολα:

«Όποτε ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση νιώθουν στριμωγμένοι, επιχειρούν να ξεγελάσουν τον κόσμο διαρρέοντας οι ίδιοι, και αυτό το λέω με πλήρη συνείδηση του τι λέω, σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο, τον Μιχάλη Ιγνατίου, έγγραφα που προβάλλονται με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει».

«Άλλο είναι το περιεχόμενο, άλλη είναι η ουσία, διαφορετικά παρουσιάζονται. Επειδή κρίνουν ότι ο κόσμος ξεχνά εύκολα, στόχος τους είναι να επαναφέρουν ζητήματα τα οποία έχουν πολυσυζητηθεί στο παρελθόν, επιχειρώντας να πείσουν για τις δικές τους απόψεις», πρόσθεσε.

  • Ως γνωστό, ο αρθρογράφος μας Μιχάλης Ιγνατίου δεν έχει καμία πολιτική ή άλλη σχέση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον οποίο ασκεί σε κάθε ευκαιρία, δριμύτατη κριτική.
  • Την ίδια μέρα, που αποκάλυψε το απόρρητο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ιγνατίου έγραψε στη στήλη του οτι οι προτάσεις του κ. Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά ήταν οι χειρότερες στην ιστορία της Κύπρου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Οι δηλώσεις του Κυπριανού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανακοινώσεις του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ. Ο κ. Μαυρογιάννης είναι απόλυτος στις θέσεις του. Μετά από τον αξιωματούχο του κόμματος Τουμάζο Τσιελεπη, έρχεται ο πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ να διαφωνήσει με τον κ. Μαυρογιάννη. Βεβαίως, ο τελυταίος ειναι που λέει την αλήθεια. Όχι τα στελέχη του ΑΚΕΛ.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το αν υπάρχουν ένα ή δύο έγγραφα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι αυτό το θέμα συζητήθηκε για ένα ολόκληρο χρόνο. Υποστήριξε μάλιστα ότι τον Απρίλη του 2018 ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε έρθει στην Κύπρο και πίεζε τον Ακιντζί να θέσει στο τραπέζι την απαίτηση για λύση δύο κρατών. Όπως είπε τον ρώτησε τι θα πει σε περίπτωση που το θέσει ο κ. Αναστασιάδης.

«Είχε προηγηθεί η συζήτηση Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου και ο κ. Τσαβούσογλου γνώριζε ότι ο κ. Αναστασιάδης φλέρταρε με τη λύση δύο κρατών. Τότε ο κ. Ακιντζί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση της Τουρκίας, είχε προτείνει στον Αναστασιάδη να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις στη βάση του πλαισίου του Γ.Γ. από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά», ανέφερε ο τέως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο οποίος συχνά κάνει δηλώσεις που δείχνουν ως να πιστεύει περισσότερο τους Τούρκους, από τον κ. Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε στον Ακιντζί με μια επιστολή, με την οποία τον ρώτησε αν πήρε άδεια από την Τουρκία για να κάνει την πρόταση και αν μιλά για το πλαίσιο της 30ης του Ιούνη ή της 4ης του Ιούλη.

«Συζητήσαμε για αυτή την τοποθέτηση του κ. Αναστασιάδη για ένα ολόκληρο χρόνο. Υποχρεώθηκε και ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ να πει δημόσια ότι ένα πλαίσιο υπάρχει, ένα έγγραφο υπάρχει και είναι αυτό της 30ης Ιουνίου, το οποίο αναφέρεται και στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα», τόνισε ο κ. Κυπριανού.

«Δεν υπάρχει άλλο έγγραφο, άλλο πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα. Ακούσαμε τότε εκείνο το αμίμητο από τον κ. Δίπλαρο, ότι το έγγραφο είναι προφορικό», είπε ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος συνέχισε να παραπληροφορεί.

«Η Κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα να δαιμονοποιήσουν το πλαίσιο Γκουτέρες», είπε ο πρώην αξιωματούχος του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ΑΚΕΛ υποστήριζε ότι στο πλαίσιο γίνεται ρητή αναφορά στην αντικατάσταση του με κάτι διαφορετικό.

«Αυτό το διαφορετικό ήταν το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την εφαρμογή της συμφωνίας, το οποίο δυστυχώς με ευθύνη της πλευράς μας, από ότι λέχθηκε δημόσια, δεν έγινε κατορθωτό να συζητηθεί».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε επίσης ότι για το εδαφικό γίνεται αναφορά ότι θα έπρεπε να συζητηθεί και το θέμα της Μόρφου και να επιστραφεί στους Ελληνοκύπριους.

Το ΑΚΕΛ, τόνισε ο κ. Κυπριανού, τα έλεγε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά η κυβέρνηση το κατηγορούσε και έλεγε ότι δεν περιλαμβάνονται στο πλαίσιο Γκουτέρες.

«Έδωσε το δικαίωμα με την ανοχή και την διαστρέβλωση που έκανε, σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα να δαιμονοποιήσουν το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το έγγραφο περιείχε πολύ σημαντικές πρόνοιες που θα έπρεπε να έχουν αξιοποιηθεί στο Κραν Μοντανά. Εδώ εστιάζεται η κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ στον Νίκο Αναστασιάδη. Ότι ενώ υπήρχαν αυτές οι σημαντικότατες πρόνοιες, δεν έδωσε τη δυνατότητα να συζητηθούν σε βάθος για να γνωρίζουμε μέχρι που ήταν έτοιμη να πάει η Τουρκία».

Αναφερόμενος ξανά στο απόρρητο έγγραφο, ο Κυπριανού δήλωσε:

«Η χθεσινή προσπάθεια που ήταν να περάσει το μήνυμα ότι τάχα υπάρχει έγγραφο και ο Γ.Γ. έκανε άλλα από εκείνα που έλεγε το έγγραφό του, είναι το λιγότερο αφελής, πέφτει στο κενό και απλώς επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε τα τελευταία πέντε χρόνια και τα οποία δαιμονοποιήσαν όλοι οι υπόλοιποι, με την ανοχή, ή αν με ρωτάτε εμένα, την ευλογία του κ. Αναστασιάδη».

Όσον αφορά τη συνάντηση της 4ης Ιουλίου, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι όπως ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε, ήταν μια άτυπη συνάντηση μεταξύ του κ. Αίντα και τους διαπραγματευτές.

«Έγινε μια προσπάθεια από τον κ. Άιντε να εξηγήσει τι ακριβώς περιελάμβανε το πλαίσιο Γκουτέρες», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας εκ νέου το δημοσίευμα, ο τέως Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι:

«Ο δημοσιογράφος λέει ότι είχα παραπλανηθεί και πίστεψα την Τουρκία ότι ένα ήταν το έγγραφο. Θα το ξαναπώ. Ένα είναι το έγγραφο, δεν είχα παραπλανηθεί καθόλου από την Τουρκία. Μας θεωρούν αφελείς και βλάκες. Ταυτόχρονα προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους σκοπιμότητες πίσω από εύλογα και βαρύγδουπα συνθήματα».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τον Δεκέμβρη του 2018 είχε μεταβεί για επαφές στην έδρα του ΟΗΕ και είχε στο πλαίσιο αυτό συνάντηση με αντιπροσωπεία του συμβουλίου των αποδήμων Κυπρίων.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δέχθηκε επίθεση από μέλη του Συμβουλίου που τον ρωτούσαν επίμονα γιατί επικρίνει τόσο έντονα τον κύριο Αναστασιάδη ότι υποστηρίζει λύση δύο κρατών.

Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι στην προσπάθεια του να απαντήσει στα καταιγιστικά αυτά ερωτήματα, παρενέβη ο δημοσιογράφος διαπιστευμένος στα Ηνωμένα Έθνη Αποστόλης Ζουμπανιώτης, λέγοντας τους ότι είναι υποκριτές. Τους υπενθύμισε μάλιστα ότι στην ίδια αίθουσα, ο κ. Αναστασιάδης τους είπε ότι η καλύτερη επιλογή για λύση στο Κυπριακό είναι τα δυο κράτη.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που διαφωνεί ότι είμαστε σε πολύ πιο δύσκολη θέση από τότε που ανέλαβε ο Νίκος Αναστασιάδης να διαχειριστεί το κυπριακό. Έχουμε όλο το δίκαιο του κόσμου με το μέρος μας, έχουμε υποστεί εισβολή και κατοχή και παίρνουμε τις χειρότερες εκθέσεις από τον ΟΗΕ», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

«Όσον αφορά την Ε.Ε. ο κ. Χριστοδουλίδης είχε ξεκινήσει εκστρατεία με τις ευλογίες του Αναστασιάδη για να επιβάλουμε κυρώσεις που θα πονέσουν την Τουρκία και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε κυρώσεις σε οκτώ υπαλλήλους της εταιρείας που κάνει έρευνα στην ΑΟΖ μας», πρόσθεσε.Ηνωμένων Εθνών”, ισχυρίστηκε στη δήλωσή του.

Οι δηλώσεις στον Άστρα δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα Διάλογος

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης “άδειασε” όσους αμφισβήτησαν το απόρρητο έγγραφο του ΟΗΕ: Γνήσιο το πρακτικό που δημοσιεύσαμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: