Τιμούμε την ιερή μνήμη και την ηρωική θυσία του Ισαάκ και του Σολωμού: Το δίκαιο επιβραβεύει αυτούς που επιμένουν και δεν ξεχνούν…

File Photo: Παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου τελέστηκε το μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.




Είκοσι έξι χρόνια μετά την θυσία των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, δεν ξεχνούμε την τουρκική θηριωδία που οδήγησε στην άνανδρη δολοφονία τους και καταδικάζουμε για ακόμη μια φορά την τουρκική βαρβαρότητα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Προστίθενται τα εξής:

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την ιερή τους μνήμη. Με τη θυσία και το μαρτύριο τους, οι Ισαάκ και Σολωμού, αφύπνισαν συνειδήσεις και έφεραν στην επιφάνεια τον άκρατο, επιθετικό και βίαιο χαρακτήρα του τουρκικού όχλου.

Οι Ισαάκ και Σολωμού δεν αποδέχτηκαν και δεν συμφιλιώθηκαν ποτέ με την τουρκική κατοχή. Με το αίμα τους αναζωογόνησαν το δέντρο της αντίστασης και δυνάμωσαν την φλόγα του αγώνα για την απελευθέρωση.

Το δίκαιο επιβραβεύει αυτούς που επιμένουν και δεν ξεχνούν. Ο αγώνας είναι δύσκολος και επίπονος. Οφείλουμε να πιστεύουμε στην εθνική δικαίωση όπως πίστεψαν οι Ισαάκ και Σολωμού, όπως πίστεψαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα και για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Η θυσία τους, στέλνει το μήνυμα σε λαό και ηγεσία  ότι όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρέπει να ενδώσουμε στην ωμή βία και στον απροκάλυπτο εκβιασμό της Τουρκίας.

Έτσι τιμούμε τη μνήμη και τη θυσία τους.

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού: Οι δολοφόνοι τους ουδέποτε λογοδότησαν… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: