Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου: Εκκενώθηκε ο οικισμός άνω Βλυχάδα, κλειστή η Ολυμπία Οδός(video)

File photo Απο τη φωτιά στο Λουτρόπυργο φωτο hellas Journal




Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε δασική έκταση στο Λουτρόπυργο, Νέας Περάμου ενώ ήδη εκκενώθηκε ο οικισμός άνω Βλυχάδα. Ο άνεμος φυσάει δυτικά προς Μεγάλο Πεύκο και Μέγαρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας και για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθει επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται αυτή την ώρα. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Διακόπηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στον ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας, λόγω της πυρκαγιάς στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου. Η εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται προς την παλαιά εθνική οδό.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό, και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ

Προσθαλάσσωση air tractor

Ιδιωτικό πυροσβεστικό αεροσκάφος τυπου air tractor που νοικιάζει η πολιτικη προστασια , πιθανά λόγο βλάβης προσθαλάσσωση στο ύψος του 30ου χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου .
Οι δυο χειριστές που περισυνλέγησαν από ιδιωτικό σκάφος που πλέει στην περιοχή μεταφέρονται στην Σαλαμίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται το αεροπλάνο να βυθιστεί

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Την Παρασκευή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: