Παραίτηση Μητσοτάκη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία για τις παρακολουθήσεις

FILE PHOTO: SYRIZA logo via syriza.gr




Συνεδρίασε το πρωί σήμερα Σάββατο, 6 Αυγούστου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι παραιτήσεις του γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη  Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Κοντολέοντος και με κεντρικό θέμα την υπόθεση υποκλοπών.

Από το ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι και τονίζουν ότι «τα καθεστώτα συνήθως πέφτουν με πάταγο» ενώ η Πολιτική Γραμματεία με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σε οποιαδήποτε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, μια τόσο σκοτεινή υπόθεση παρακολουθήσεων, που αφορά τουλάχιστον έναν αρχηγό πολιτικού κόμματος κι έναν δημοσιογράφο, θα ήταν αδιανόητη και θα είχε ήδη οδηγήσει σε παραίτηση της κυβέρνησης. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο την παράνομων παρακολουθήσεων».

  • Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας θα συνταχθεί με την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση ενώ αναμένεται να ζητήσει και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Οι ηχηρές παραιτήσεις υπό το βάρος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποτελούν ομολογία ενοχής και επιβεβαιώνουν τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

 

Με πληροφορίες από ertnews.gr

To “Μαξίμου-Gate” προκάλεσε πολιτικό σεισμό και αναταράξεις που αγγίζουν τον Πρωθυπουργό: Διαψεύσεις και αλληλοκατηγορίες… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: