Πάνω από 5.000 μισθοφόροι Wagner στα κατεχόμενα Ουκρανίας: Αιμορραγούν οι Ρώσοι * Μυστική στρατολόγηση σε Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη [videos]

FILE PHOTO: Το σήμα των αδίστακτων μισθοφόρων της Wagner που μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων ονομάζονται “η ορχήστρα του Βάγκνερ” ή απλώς… “Οι Μουσικοί”. Screenshot via YouTube




Η Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας [HUR] ανέφερε σήμερα 31 Αυγούστου ότι οι στρατιωτικές επιτροπές των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ρωσίας έλαβαν οδηγίες για μαζική επιχείρηση στρατολόγησης πολιτών τους ώστε να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη στρατευμάτων στην κατεχόμενη Κριμαία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει επισήμως κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία… αφού επιμένει ότι πραγματοποιεί μια “ειδική επιχείρηση”, γεγονός που δεν της επιτρέπει να προχωρήσει σε γενική ή μερική επιστράτευση.

Παράλληλα, πέραν της επιχείρησης στρατολόγησης, η HUR  καταγράφει την μεταφορά περισσότερων από 5.000 μισθοφόρων της διαβόητης Ομάδας Wagner στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως μονάδες επίθεσης και στρατεύματα πρώτης γραμμής.

Οι Ουκρανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι η κινητοποίηση των μισθοφόρων της διαβόητης Wagner – γνωστής και ως ιδιωτικού στρατού του Πούτιν – έρχεται να καλύψει τα κενά που προκύπτουν από τις υψηλές απώλειες των κατοχικών ρωσικών δυνάμεων, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι οι εκστρατεία στρατολόγησης ενόπλων από τις νότιες περιοχές της Ρωσίας αποτυγχάνει.

Η HUR αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “οι προσπάθειες μυστικής στρατολόγησης στις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Ρωσίας αποτυγχάνουν, αναγκάζοντας τους εισβολείς να αυξήσουν τον αριθμό των μισθοφόρων που χρησιμοποιούν εναντίον της Ουκρανίας”.

  • «Οι Ρώσοι αρνούνται όλο και περισσότερο να πεθάνουν για την ιδέα του δικτάτορα του Κρεμλίνου», αναφέρει η HUR.

Όσο για τους μισθοφόρους της Wagner, συχνά τοποθετούνται στην πρώτη γραμμή των επιθετικών στρατευμάτων, πρόσθεσε η υπηρεσία πληροφοριών.

Τους περασμένους μήνες αναφορές μέσων ενημέρωσης ήθελαν την Wagner να στρατολογεί τρόφιμους των σωφρονιστικών καταστημάτων για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περισσότεροι από χίλιοι φυλακισμένοι έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στον πόλεμο.

  • Κατά τη διάρκεια της στρατολόγησης, προτεραιότητα δίνεται σε άτομα «με εμπειρία υπηρέτησης στο στρατό ή συμμετοχή σε εχθροπραξίες», καθώς και σε όσους έχουν καταδικαστεί για φόνο, ανέφεραν πηγές ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι μισθοφόροι της Wagner έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και η εταιρεία πλέον έχει περιορίσει τις απαιτήσεις της σε προσόντα στρατολόγησης ώστε να επιτύχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Πάντως, στα προβλήματα έμψυχου δυναμικού της Ρωσίας, θα πρέπει να προστεθούν και οι συνεχείς πληροφορίες για απόπειρες των στρατιωτών να φύγουν από τα μέτωπα, με διάφορα προσχήματα, από αυτοτραυματισμούς, εικονικούς γάμους ή λήξη συμβολαίων…

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine/Kyivindependent

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: