Έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα στην πρόβα του Ισραήλ για τη Eurovision: Οι θεατές φώναζαν «Free Palestine», συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Μάλμε [videos]

Eden Golan representing Israel with the song “Hurricane” performs during the first rehearsal of the second semi-final of the Eurovision Song Contest (ESC) at Malmo Arena, in Malmo, Sweden, 08 May 2024. EPA/JESSICA GOW SWEDEN OUT




Έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα ακούστηκαν στην Eurovision κατά την διάρκεια της πρόβας του τραγουδιού του Ισραήλ της Eden Golan με τους θεατές να φωνάζουν «Free Palestine» και να διαμαρτύρονται έντονα.

Ετσι η πρόβα της εκπροσώπου του Ισραήλ, Eden Golan, για τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision δεν δέχτηκε και τις θερμότερες αντιδράσεις.

H τραγουδίστρια που θα διαγωνιστεί απόψε το βράδυ στην 14η θέση με το τραγούδι «Hurricane», εισέπραξε έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα, με πολλούς από τους θεατές να φωνάζουν το σύνθημα «Free Palestine». Οι φωνές δεν σταμάτησαν καθόλου κατά τη διάρκεια της πρόβας της.

Οι σουηδικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας και έχουν προετοιμαστεί για πιθανές αναταραχές κατά τη διάρκεια της Eurovision.

Συνολικά, περίπου 100.000 επισκέπτες έχουν συρρεύσει στην πόλη της νότιας Σουηδίας για το ετήσιο φεστιβάλ, το οποίο παρακολουθούν τηλεοπτικά περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αν και φέτος μηνύματα από όλον τον κόσμο κάνουν λόγο για μποϊκοτάζ λόγω της ισραηλινής συμμετοχής.

Παράλληλα, υψώθηκαν σημαίες και σύμβολα υπέρ της Παλαιστίνης, κάτι που έχει απαγορευτεί από την διοργανώτρια αρχή EBU.

Στον σημερινό ημιτελικό (που ξεκινά στις 22:00), εκτός του Ισραήλ και βέβαια της Ελλάδας, συμμετέχουν και δύο από τα φαβορί για τη νίκη, ο Ελβετός Nemo με το τραγούδι “The Code” και ο Joost Klein από την Ολλανδία με το τραγούδι “Europapa”.

Ήδη εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν λάβει χώρα κατά την τελετή έναρξης της εκδήλωσης την περασμένη Τρίτη πριν τον πρώτο ημιτελικό, όταν ο Σουηδός τραγουδιστής Έρικ Σαάντε εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας στο χέρι του το εμβληματικό παλαιστινιακό μαντήλι καφίγια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει το φεστιβάλ, καταδίκασε τη χειρονομία και ζήτησε συγνώμη από το κοινό. Νωρίτερα φέτος, είχε απορρίψει τις εκκλήσεις για αποκλεισμό της ισραηλινής συμμετοχής, όμως ζήτησε από το Ισραήλ να τροποποιήσει τους στίχους του αρχικού τραγουδιού «October Rain», το οποίο φαινόταν να αναφέρεται στην επίθεση της Χαμάς.

Φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στον ημιτελικό της Eurovision: Και αντισυγκέντρωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: