Ούτε στο “δικό τους” Ντονμπάς ασφαλείς: Νεκροί 6 διοικητές και 5 στρατιώτες του Πούτιν σε επίθεση με πύραυλο * Οι Ουκρανοί την κατέγραψαν σε βίντεο

File photo: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού [A] και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ που αναλαμβάνει πλέον και επικεφαλής της επιχείρησης εισβολής στην Ουκρανία. screenshot via YouTube




Oι Ουκρανοί χτύπησαν σε ενέδρα μια συνοδεία δύο αυτοκινήτων που μετέφεραν Ρώσους διοικητές, υποστηρίζει ο συνταγματάρχης που δημοσιοποίησε βίντεο το οποίο  δείχνει αντιαρματικό πύραυλο να καταστρέφει το πρώτο αυτοκίνητο, πριν αναποδογυρίσει το δεύτερο.

Ο Ουκρανός αξιωματικός Ανατόλι Στεφάν λέει ότι έξι διοικητές και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς επέστρεφαν από σύσκεψη της διοίκησης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Παρασκευή από τον Στεφάν, ο οποίος είναι συνταγματάρχης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Στεφάν, ο οποίος χρησιμοποιεί το διαδικτυακό παρατσούκλι «Stirlitz», ανέφερε ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε άγνωστη ημερομηνία από στρατεύματα της 56ης ταξιαρχίας – που θεωρείται ότι αναφέρεται στην 56η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, η 56η ταξιαρχία βρίσκεται επί του παρόντος σε δράση γύρω από την Αβντίβκα που βρίσκεται λίγα μίλια βόρεια της πόλης Ντόνετσκ που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Η 56η είχε έδρα στη Μαριούπολη μέχρι που η πόλη έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων τον Μάιο.

  • Ο Στέφαν έγραψε: «Οι Ρώσοι διοικητές επέστρεφαν από μια συνάντηση. Αυτή τη φορά τους περίμεναν οι ένδοξοι στρατιώτες μας. Έξι Ρώσοι διοικητές και πέντε στρατιώτες αποναζιστοποιήθηκαν επίσημα και αποστρατικοποιήθηκαν [σκοτώθηκαν.] Δόξα στην Ουκρανία!».

Το συμβάν έρχεται μια μέρα μετά την επιβεβαίωση της δολοφονίας της αντισυνταγματάρχη Όλα “Κούρσα” Κασούρα, 52 ετών, η οποία ήταν Ουκρανικής καταγωγής αλλά πολέμησε υπέρ των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.

Η Κασούρα, η οποία διοικούσε ένα τάγμα πυροβολικού, αναφέρθηκε νεκρή αφού πύραυλος χτύπησε το αυτοκίνητό της καθώς οδηγούσε κοντά στην Ορλίβκα,   όχι μακριά από την Αβντίβκα.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η επίθεση με πυραύλους που καταγράφηκε στο βίντεο και η επίθεση που σκότωσε τον Κασούρα είναι ένα και το αυτό.

Είναι η πρώτη γυναίκα αξιωματικός πρώτης γραμμής της Ρωσίας που σκοτώθηκε σε μάχες, έχοντας προηγουμένως καυχηθεί στην κρατική τηλεόραση για το πώς της άρεσε να σκοτώνει Ουκρανούς.

Ο απολογισμός στο σώμα αξιωματικών της Ρωσίας πιστεύεται ότι είναι τόσο υψηλός λόγω των κακώς κρυπτογραφημένων δικτύων επικοινωνίας που επιτρέπουν στην Ουκρανία να παρακολουθεί κλήσεις και μηνύματα, προσδιορίζοντας την τοποθεσία των διοικητών που γίνονται στόχοι επίθεσης.

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Mozart Group: Η δυτική απάντηση στους μακελάρηδες της Wagner, τον ιδιωτικό στρατό του Πούτιν * Σκληροτράχηλοι εκπαιδευτές για Ουκρανούς εθελοντές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: