Ο Πούτιν αλλάζει αρχηγό του στόλου στη Μαύρη Θάλασσα: Η βύθιση της ναυαρχίδας Μόσκβα αποδείχθηκε η αρχή του τέλους (video)

File photo Μια δορυφορική εικόνα που διατίθεται από τη Maxar Technologies δείχνει ένα καμένο και μερικώς βυθισμένο πλοίο κοντά σε μια από τις αποβάθρες φόρτωσης/εκφόρτωσης του λιμανιού, στο λιμάνι της νότιας ουκρανικής πόλης Μπερντιάνσκ, Ουκρανία, 25 Μαρτίου 2022. Στην εικόνα φαίνεται καπνός να φουντώνει από κοντά δεξαμενές. Το Ουκρανικό Ναυτικό ανακοίνωσε στις 24 Μαρτίου ότι το ναυτικό μεταφορικό πλοίο «Orsk» του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκε στο κατεχόμενο από τη Ρωσία λιμάνι Μπερντιάνσκ. EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT — MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES — THE WATERMARK MAY NOT BE REMOVED/CROPPED — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι επανειλημμένες ενέργειες της Ουκρανίας στην Κριμαία – οι οποίες, σύμφωνα με τους συμβούλους του Ζελένσκι, στοχεύουν να «προκαλέσουν όλεθρο στις ρωσικές γραμμές» – έπεισαν  τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να αντικαταστήσει τον αρχηγό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η είδηση ​​ανακοινώθηκε χθες από τη Ria Novosti Crimea, σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης του Κρεμλίνου διόρισε τον αντιναύαρχο Βίκτορ Σοκόλοφ στη θέση του ναύαρχου Ιγκόρ Οσίποφ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Στόλου από τον Μάιο του 2019.

«Δεν υπήρξε καμία δημόσια εκδήλωση και, πιθανότατα, δεν θα υπάρξει» λόγω του «επίπεδου τρομοκρατικής απειλής» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κριμαία, ανέφεραν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, επομένως δεν υπάρχουν επίσημες επιβεβαιώσεις από τη Μόσχα.

Με πληροφορίες από corriere.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο: Τουλάχιστον έξι νεκροί και 16 τραυματίες

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: