Ο Νίκος Χριστοδουλίδης φτάνει το 49% στην παράσταση νίκης: Νέα δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου για τις κυπριακές εκλογές

Η παράσταση νίκης στη δημοσκόπηση του καναλιού Alpha Κύπρου. Πρώτος χωρίς να απειλείται είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης




Νικητής σε όλα τα σενάρια των Προεδρικών Εκλογών του 2023 εμφανίζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε περίπτωση που στήνονταν κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Rai Consultant για λογαριασμό του Alpha Κύπρου και του Alpha News Live.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης καταγράφουν διαφορά λιγότερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας γεγονός που καταδεικνύει πως θα έδιναν μεταξύ τους μάχη για την είσοδο στον Β’ γύρο.

  • Άνοιξε την “ψαλίδα” ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν την ερχόμενη Κυριακή διεξαγόταν ο Α’ γύρος των Προεδρικών εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 36,7%, ακολουθούμενος από τους Αβέρωφ Νεοφύτου με 12%, Αντρέα Μαυρογιάννη με 11,9%,  Αχιλλέα Δημητριάδη με 3,4% και Χρίστο Χρίστου με 2,3%.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγκέντρωσε 1,7%, ο Γιώργος Κολοκασίδης 1,5%, ο Μάριος Ηλιάδης 0,5% και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς 0,4%. Ποσοστό 1,4% απάντησε «άλλος».

Στην ίδια ερώτηση της προηγούμενης δημοσκόπησης από την ίδια εταιρεία τον Ιούνιο του 2022, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε ποσοστό 33,1%, ακολουθούμενος από τους Ανδρέα Μαυρογιάννη με 12,5%, Αβέρωφ Νεοφύτου με 11,9%, Αχιλλέα Δημητριάδη με 4,9% και Χρίστο Χρίστου με 4,3%.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης συγκέντρωνε 4%, ο Γιώργος Κολοκασίδης 1,7%, ο Μάριος Ηλιάδης 0,7% και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς 0,5%. Ποσοστό 0,4% απάντησε «άλλος».

  • Οι συσπειρώσεις των κομμάτων 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντλεί στον Α’ γύρο ποσοστό 19% από το ΑΚΕΛ, 64% από το ΔΗΚΟ, 78% από τη ΔΗΠΑ, 36% από τον ΔΗΣΥ, 58% από την ΕΔΕΚ και 26% από το ΕΛΑΜ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν αντλεί καμία ψήφο από το ΑΚΕΛ, 6% από το ΔΗΚΟ, 5% από την ΔΗΠΑ, 37% από τον ΔΗΣΥ, 5% από την ΕΔΕΚ και 8% από το ΕΛΑΜ.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αντλεί στον Α’ γύρο ποσοστό 60% από το ΑΚΕΛ, 3% από το ΔΗΚΟ, 2% από τον ΔΗΣΥ και 8% από την ΕΔΕΚ.

  • Τα σενάρια του Β’ γύρου

Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρίσκονταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συγκέντρωνε ποσοστό 56,8% έναντι 19,7% του κ. Μαυρογιάννη. Σε αυτό το σενάριο 10,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 6,6% ότι δεν θα ψήφιζαν, 4,2% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο και 2,2% δεν απάντησαν.

Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρίσκονταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συγκέντρωνε ποσοστό 55,6% έναντι 16,5% του Αβέρωφ Νεοφύτου. 10,8% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 7% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 8% ότι δεν θα ψήφιζαν, ενώ 2,2% δεν απάντησαν.

Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρίσκονταν Ανδρέας Μαυρογιάννης και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Μαυρογιάννης θα συγκέντρωνε ποσοστό 34,4% έναντι 27,6% του κ. Νεοφύτου. 12,8% θα έριχναν λευκό ή άκυρο, 12% δήλωσαν αναποφάσιστοι, 11,1% ότι δεν θα ψήφιζαν, ενώ 2% δεν απάντησαν.

  • Παράσταση Νίκης

Ανεξαρτήτως του τι οι ίδιοι θα ψήφιζαν, στην ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις Προεδρικές εκλογές, 49% απάντησαν ο Νίκος Χριστοδουλίδης, 19% ο Αβέρωφ Νεοφύτου και 5% ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ποσοστό 27%, απάντησαν δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

ΠΗΓΗ: ALPHA TV Κύπρου

Το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας απαντά στο ΑΚΕΛ: Για τις κατηγορίες αναφορικά με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: