Μαθήματα Δημοσιογραφίας στους Έλληνες πολιτικούς από το Politico σχετικά με τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη

Ο τέως διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), Παναγιώτης Κοντολέοντος (2Α) και οι υπουργοί Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης (Δ) και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (Α), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιστοπής, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Στο σημερινό newsletter σημειώνεται ότι η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε τον διορισμό του διπλωμάτη Θεμιστοκλή Δεμίρη ως επικεφαλής της ΕΥΠ, αφού ο προκάτοχός του αναγκάστηκε να παραιτηθεί για σκάνδαλο υποκλοπών.

Ο διορισμός εγκρίθηκε μετά από ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών, αν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ήταν αντίθετα.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παραιτήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις για υποκλοπή του τηλεφώνου του αρχηγού του Σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.

 Σημειώνεται διευκρίνιση (clarification) του Playbook σε σχέση με το δημοσίευμα της Τετάρτης για το σκάνδαλο κατασκοπείας. Το μάθημα Δημοσιογραφίας του Politico έγκειται στον τρόπο που την ασκεί. Απλά δημοσιεύει τη θέση της κυβέρνησης, όπως θα διαβάσετε παρακάτω:

Τα δύο κορυφαία μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναγκάστηκαν να παραιτηθούν για αυτό που η Αθήνα περιέγραψε ως «λανθασμένες ενέργειες στη διαδικασία των νόμιμων υποκλοπών». Η παγίδευση του τηλεφώνου του αρχηγού της αντιπολίτευσης έγινε νόμιμα από την υπηρεσία ασφαλείας της ΕΥΠ.

Η Αθήνα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη χωριστή αλλά παράνομη παγίδευση του ίδιου ατόμου με λογισμικό Predator, που έλαβε χώρα περίπου την ίδια ημερομηνία.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συζήτηση πολιτικών αρχηγών για το Predatorgate, ενώ την επόμενη εβδομάδα η Βουλή αναμένεται να δώσει πράσινο φως σε κοινοβουλευτική έρευνα για τη χρήση υποκλοπών υπό την τρέχουσα κυβέρνηση, αναφέρει η Νεκταρία Σταμούλη.

Η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευσε την επιστολή που έστειλε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπός της στην ΕΕ (2/8) στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας την αναφορά του Playbook (24/8).

Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο λογισμικού υποκλοπής Predator και λέει ότι βρίσκεται στη διάθεση της Επιτροπής για να ελέγξει και να εξακριβώσει γεγονότα.

ΠΗΓΗ: Politico – Brussels PlaybookGREEK SPYING SCANDAL LATEST

Απάντηση στην επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου: Το Politico και πολλοί δημοσιογράφοι στηρίζουν την Νεκταρία Σταμούλη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: