Σάλος από τις δηλώσεις Αθανασίου για τους βουλευτές της μειονότητας: Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

File Photo O βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία και Β΄ Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Χαράλαμπος Αθανασίου ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία και Β΄ Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με τις παρακολουθήσεις εις βάρος βουλευτών και συγκεκριμένα μουσουλμάνων.

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή, προς Θεού.

Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια», είπε σε συνέντευξή του ο «γαλάζιος» βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι, υπό προϋποθέσεις, η παρακολούθηση βουλευτών είναι θεμιτή.

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», απάντησε ο ίδιος, ερωτηθείς εάν μπορούν να παρακολουθούνται οι βουλευτές.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει σήμερα τον κ. Αθανασίου

«Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η “εθνική ασφάλεια” αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες». «Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι», υπογραμμίζει.

«Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και “σκοτεινές δυνάμεις”. Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες “εσωτερικών εχθρών” από τις πιο σκοτεινές εποχές της ελληνικής Ιστορίας», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Παραπομπή του κ. Αθανασίου για την απαράδεκτη, διχαστική δήλωση

«Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται σε δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που σχολιάζει τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου ως «απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών».

«Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες. Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ η οποία καταλήγει:

«Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ. Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Και ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Επιπρόσθετα, στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε και ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η δήλωση – υπαινιγμός του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αθανασίου με την οποία αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους βουλευτές ως εν δυνάμει υπόπτους για εθνική προδοσία και ως εκ τούτου θα ήταν “θεμιτό” να παρακολουθούνται, καλλιεργεί πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας. Ο στιγματισμός λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων μέσα σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημοκρατία, είναι απερίφραστα καταδικαστέος και συλλήβδην κατακριτέος, όπως το επιτάσσει η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

ΚΚΕ: Λάστιχο η εθνική ασφάλεια για να νομιμοποιούνται υποκλοπές

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής,Χαράλαμπος Αθανασίου, το ΚΚΕ σε σχόλιο του και επισημαίνει:

«Ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την εθνική ασφάλεια, επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος έχει γίνει ένα λάστιχο που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών».

Mε πληροφορίες από ertnews.gr

Κώστας Μποτόπουλος για Μαξίμου Gate: «Μόνο για περιπτώσεις εσχάτης προδοσίας δικαιολογείται παρακολούθηση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: