Κέβιν Σπέισι: Αποζημίωση 31 εκατ. δολαρίων στους παραγωγούς του «House of Cards»

FILE PHOTO: ο διάσημος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι . EPA, NEIL HALL




Σύμφωνα με δικαστική εντολή, ο Κέβιν Σπέισι καλείται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία παραγωγής MRC, λόγω σεξουαλικά ανάρμοστης συμπεριφοράς του ηθοποιού στα παρασκήνια των γυρισμάτων της σειράς «House of Cards». 

Έτσι, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2020 επικυρώθηκε τώρα από τον δικαστή Μελ Ρεντ Ρεκάνα. Ο Σπέισι καλείται να πληρώσει 29.5 εκατ. δολάρια αποζημίωση και επιπλέον 1.5 εκατ. δολάρια σε έξοδα και αμοιβές.

Ο Κέβιν Σπέισι είχε εκπαραθυρωθεί από το «House of Cards» στην έκτη σεζόν του, μετά από κατηγορίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε νεαρούς άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας βοηθός παραγωγής στην σειρά.

Η MRC υποστήριξε επιπλέον πως ο Σπέισι χρωστούσε χρήματα στην εταιρεία παραγωγής, μιας και με την απομάκρυνσή του, αυτή αναγκάστηκε να μειώσει τα επεισόδια της σεζόν από 13 που ήταν το πλάνο σε 8. Θεωρήθηκε, έτσι, πως αυτό που συνέβη ήταν ουσιαστικά παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και του ηθοποιού.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού, με την σειρά τους, προσπάθησαν νωρίτερα μέσα στην χρονιά για την απόρριψη της απόφασης περί αποζημίωσης, υποστηρίζοντας πως ο Σπέισι δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να πετάξει σεξουαλικά υπονοούμενα, κάτι που δεν αντιτίθεται στην πολιτική της MCR.

Με πληροφορίες από το Variety μέσω kathimerini.gr

Ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς θα πληρώσει 4 εκατ. δολάρια: Ισχυριζόταν ότι η σφαγή του σχολείου Σάντι Χουκ δεν ήταν αληθινή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: