Καλωσήρθατε στην κόλαση: Υπό τους ήχους των Metallica οι Ουκρανοί κοροϊδεύουν τους Ρώσους * Σύντομα κι άλλα πλήγματα HIMARS κοντά σας… [videos]

Από το βίντεο – τρολάρισμα του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.




Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μέσα στο σκοτάδι της νύχτας της 3ης Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε δύο ακόμη αποθήκες ρωσικών πυρομαχικών στην περιοχή της  Χερσώνας.

“Περιοχή Χερσώνα… Δύο αποθήκες ορκ καταστράφηκαν τη νύχτα στην περιοχή Μπέρισλαβ και Τσορνομπάιβκα. Για άλλη μια φορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν τις εφεδρείες του εχθρού”, ανάρτησε στο Facebook ο Serhiy Khlan, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Χερσώνας.

O ουκρανικός στρατός καταστρέφει κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης πίσω από τις εχθρικές γραμμές με τη βοήθεια των νέων όπλων υψηλής ακρίβειας και, κυρίως, με τους αμερικάνικους εκτοξευτές πολλαπλών βλημάτων HIMARS.

  • Το βράδυ της 30ης Ιουλίου, ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ένα ρώσικο τρένο που έφτασε στο σταθμό Μπριλίβκα στην περιοχή της Χερσώνας. Το τρένο αποτελούνταν από περισσότερα από 40 βαγόνια με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και πυρομαχικά.

Σήμερα, Τετάρτη, στην τακτική ενημέρωσή τους οι υπηρεσίες πληροφοριών των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσαν το ουκρανικό πλήγμα, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους:

“Ως αποτέλεσμα ουκρανικής επίθεσης κατά ρωσικού τρένου με πυρομαχικά στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, είναι εξαιρετικά απίθανο να παραμείνει σε λειτουργία η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Χερσώνας και Κριμαίας. Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα επισκευάσουν την σιδηροδρομική γραμμή μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά θα παραμείνει προβληματική για τις ρωσικές δυνάμεις και την οδό ανεφοδιασμού τους από την Κριμαία στη Χερσώνα”.

Από τον Ιούλιο, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε τα HIMARS για να καταστρέψει το πιο αδύναμο τμήμα της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής – υλικοτεχνική υποστήριξη και αποθήκες όπλων – φτάνοντας σε στόχους 40 – 80 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου.

Περίπου 20 μεγάλες αποθήκες ανατινάχτηκαν και, στις περισσότερες από αυτές, εξερράγη ολόκληρη η προμήθεια οβίδων και πυραύλων, αναγκάζοντας τις ρωσικές δυνάμεις να ξαναχτίσουν το σύστημα ανεφοδιασμού τους στις περιοχές του Ντονμπάς και της Χερσώνας.

Οι εφιαλτικές αυτές απώλειες έχουν επιβεβαιωθεί και από πολλαπλές αναφορές σε ρωσικούς λογαριασμούς και μπλόγκερς, ενώ ακόμη και επιφανείς σχολιαστές των καθεστωτικών ρωσικών ΜΜΕ έχουν φτάσει να αναρωτιούνται “γιατί στο διάολο δεν μπορείτε να κάνετε κάτι;”…

Εντυπωσιακό απ’ αυτή την πλευρά – αλλά και με δεδομένο ότι οι κυρίως νυχτερινές επιθέσεις των Ουκρανών με τα HIMARS συνεχίζονται με σοβαρά αποτελέσματα – είναι ότι χθες ο Ρώσος υπουργος Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου αναγκάτηκε να καταφύγει σε ψευδείς ανακοινώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις εισβολής κατέστρεψαν έξι HIMARS.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, ενώ διάψευση εξέδωσε και το Αμερικανικό Πεντάγωνο: Απλώς ξορκίζουν τον εφιάλτη τους οι Ρώσοι, αφού δεν παρείχαν καν κάποια αποδεικτική φωτογραφία ή βίντεο – έστω φτιαχτό – όπως συνηθίζουν.

Συγκεκριμένα το Αμερικανικό Πεντάγωνο με δήλωση εκπροσώπου του αναφέρει ότι η δήλωση που έγινε στις 2 Αυγούστου από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ότι έξι αμερικανικοί εκτοξευτές πολλαπλών εκτοξευόμενων ρουκετών HIMARS (MLRS) καταστράφηκαν στην Ουκρανία είναι «προφανώς ψευδής», επιμένοντας ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί με επιτυχία τα παρεχόμενα όπλα εξαιρετικά αποτελεσματικά. .

Ο Todd Breasseale, ο εν ενεργεία εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σχολίασε:

«Αυτό που συμβαίνει, ωστόσο, είναι ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν, με καταστροφική ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, καθένα από τα  συστήματα πυραύλων ακριβείας που τους παρείχαν οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας, για να υπερασπιστούμε την ωμή, εγκληματική εισβολή της Ρωσίας».

Το HIMARS, ή σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, είναι ένα σύστημα πυραύλων που προμηθεύεται από την Αμερική και το οποίο η Ουκρανία χρησιμοποίησε για να στερήσει από τη Ρωσία ένα κρίσιμο πλεονέκτημα τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, στα μέσα Ιουλίου, οι ΗΠΑ παρείχαν 6 πυραυλικά συστήματα HIMARS στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, τέσσερα παρελήφθησαν προχθές και περίπου  30 επιπλέον συστήματα HIMARS βρίσκονται καθ’ οδόν.

Το βίντεο του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας

Η απίστευτη νευρικότητα και αμηχανία των Ρώσων καθώς και οι τεράστιες απώλειές τους από τα πλήγματα με τους HIMARS, δίνει ισχυρή τόνωση στους Ουκρανούς κάτι που διαφαίνεται από πολλαπλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ομως, και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, δεν έμεινε πίσω… Όχι μόνο κάνει αναρτήσεις με αποδεικτικές φωτογραφίες και βίντεο από τα πλήγματα αυτά, αλλά και επιπλέον, σήμερα ανάρτησε βίντεο με το οποίο, εν ολίγοις, “δουλεύει” τους πανικόβλητους Ρώσους και υπόσχεται περισσότερα πλήγματα HIMARS στο άμεσο μέλλον…

 

Mε πληροφορίες από Reuters/ Kyiv Post/ ukrinform.net/

 

Ο εφιάλτης των Ρώσων στην Ουκρανία λέγεται HIMARS: Ανίκανοι να εντοπίσουν καν τον αμερικάνικο εξολοθρευτή των υποδομών τους [photos, videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: