Η Ρωσία δεν έχει εφεδρείες για νέα σημαντική προέλαση στην Ουκρανία, λέει αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ

File Photo: Ρώσοι στρατιώτες με αμφίβια τεθωρακισμένα κινούνται προς την ηπειρωτική Ουκρανία. EPA, STRINGER




Οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας έχουν υποβαθμιστεί αρκετά σε σημείο που να μην μπορεί πλέον να εξαπολύσει άλλη μια μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία, δήλωσε ο αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ,  Yigal Levin σε συνέντευξή του στο NV Radio.

Σύμφωνα με τον Levin, παρά τις πολλές φλυαρίες των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας για πιθανές ανανεωμένες ρωσικές προόδους σε μια ολόκληρη σειρά περιοχών – από το Κίεβο μέχρι την Οδησσό – η Μόσχα δεν έχει τα αποθέματα για να πραγματοποιήσει μια νέα μεγάλη επιχείρηση.

«Όλοι είναι τρομοκρατημένοι από τα ρωσικά σχέδια να προωθηθούν παντού», είπε ο Λέβιν. «αλλά,  (ουκρανικό) Γενικό Επιτελείο έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να επιτεθεί παντού ταυτόχρονα, ειδικά από τη στιγμή που αποδυναμώνεται η δύναμή της  στο Ντονμπάς, αναδιατάσσοντας στρατεύματα στη νότια Ουκρανία».

Ο Λέβιν υπέθεσε ότι τελικά θα μπορούσε να συμβεί κάποιο είδος ρωσικής προέλασης κοντά στο Χάρκοβο, αλλά θα ήταν απλώς μια κίνηση αντιπερισπασμού,  με στόχο την εκτροπή και τη διασπορά των ουκρανικών εφεδρειών από κρίσιμα ευάλωτες ρωσικές θέσεις αλλού.

«Θα μπορούσαν να το κάνουν να φαίνεται ότι οι στρατιές τους βαδίζουν πράγματι προς το Χάρκοβο», είπε ο Λέβιν, περιγράφοντας ένα πιθανό ρωσικό στρατιωτικό τέχνασμα.

Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί με κάποιες μικρές αψιμαχίες κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το Κίεβο χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει τη βόρεια πλευρά του, σύμφωνα με τον Λέβιν.

Η πρωταρχική εστίαση της Ρωσίας είναι τώρα στην προσπάθεια να κρατήσει τις κατεχόμενες περιοχές στη νότια Ουκρανία, είπε ο αξιωματικός, συγκεκριμένα – Μελιτόπολη, Περιφέρεια Ζαπορίζια, η οποία είναι μια πόλη-κλειδί.

Ο Λέβιν καταλήγει λέγοντας ότι, λόγω έλλειψης ικανότητας για άλλη μια σημαντική προέλαση, η Μόσχα εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει αρκετά στρατεύματα για να κρατήσει αυτό που έχει ήδη καταλάβει στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

Η πρώτη γυναίκα συνταγματάρχης του Πούτιν σκοτώθηκε στο Ντονέτσκ: Oυκρανικός πύραυλος χτύπησε το αυτοκίνητό της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: