Οι Ουκρανοί ανατίναξαν με HIMARS το στρατηγείο των δολοφόνων της Βάγκνερ στο Ντομπάς [video]

Το στρατηγείο της Wagner στο Ντονμπάς μετά την επίθεση των Ουκρανών Φωτογραφία via Video




Η Ουκρανία κατέστρεψε το αρχηγείο της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων-δολοφόνων Βάγκνερ στο Ντονμπάς, όταν ένας πολεμικός «προπαγανδιστής» των Ρώσων γνωστοποίησε, χωρίς να το θέλει, την τοποθεσία του στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που υπογράφουν οι WILL STEWART και CHRIS PLEASANCE

Ο Σεργκέι Σρέντα, ένας αποκαλούμενος «πολεμικός ρεπόρτερ», δημοσίευσε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες του την περασμένη εβδομάδα στη βάση -στην πόλη Ποπάσνα- σε χειραψία με έναν άνδρα που φαινόταν να είναι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο ολιγάρχης ιδιοκτήτη της Βάγκνερ, που ονομάστηκε «σεφ του Πούτιν».

Οι φωτογραφίες περιλάμβαναν επίσης λεπτομέρειες -όπως τη διεύθυνση ενός κοντινού καταφυγίου βομβών- που επέτρεψαν στους ειδικούς να εντοπίσουν γρήγορα τη θέση του. Την Κυριακή, ρωσικά κανάλια Telegram με συνδέσμους με τον Βάγκνερ επιβεβαίωσαν ότι είχε χτυπηθεί.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός εντόπισε την τοποθεσία της βάσης από τις εικόνες του Σρέντα, οι οποίες έκτοτε έχουν διαγραφεί από το κανάλι του στο Telegram.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν εκτοξευτές HIMARS για την καταστροφή της βάσης, είπε η Ουκρανία.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν εκτεταμένες ζημιές στη βάση και πολλά θύματα να απομακρύνονται από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Δεν είναι σαφές εάν ο Prigozhin βρισκόταν ακόμα στη βάση τη στιγμή που χτυπήθηκε. Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι είναι στις φωτογραφίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη βάση.

H Wagner είναι ένας μισθοφορικός στρατός του οποίου την ύπαρξη αρνιόταν το Κρεμλίνο για χρόνια, αλλά πιστεύεται ότι είναι υπό την εποπτεία του ίδιου του Πούτιν.

Η ομάδα χρησιμοποιείται για να πολεμήσει για λογαριασμό του Κρεμλίνου σε περιοχές του κόσμου όπου η άμεση ρωσική στρατιωτική εμπλοκή θα τραβούσε την ανεπιθύμητη προσοχή.

Η Wagner πιστεύεται ότι δρα στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική, όπου οι καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου, βιασμούς και βασανιστήρια από τα στρατεύματά της είναι συχνές.

Μισθοφόροι στρατολογούνται συχνά από τις τάξεις του τακτικού στρατού της Ρωσίας, οι οποίοι συχνά έχουν απολυθεί για κακή συμπεριφορά.

Με πληροφορίες από DailyMail.co.uk

Ανελέητοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην περιφέρεια του Ντονέτσκ: Συνεχίζονται οι μάχες και στη Χερσώνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: