Η ευλογιά των πιθήκων έφτασε και στην Κύπρο: Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα, είχε πάει στην Ελλάδα

FILE PHOTO: An Indian health worker walks in front of a list of high-risk countries for the Monkeypox virus, as India reported the first case of Monkeypox in the WHO South-East Asia Region, at Chennai International Airport, in Chennai, India. EPA, IDREES MOHAMMED




Το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο, εντοπίστηκε χθες Τρίτη (02/08). Ο εντοπισμός του κρούσματος, έθεσε σε εγρήγορση το Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 40 ετών, με μόνιμη διαμονή στην Κύπρο, ο οποίος επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από ταξίδι στην Ελλάδα .

Ο 40χρονος, αφού παρουσίασε έντονη συμπτωματολογία με κυριότερα συμπτώματα αυτά του υψηλού πυρετού και των εξανθημάτων, υποβλήθηκε στον απαραίτητο έλεγχο κατά τον οποίο και διαγνώσθηκε θετικός, σημαίνοντας συναγερμό στο υπουργίο υγείας.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου, ανέφερε πώς έχουν ληφθεί από την ίδια στιγμή, τα δέοντα μέτρα για την προστασία και νοσηλεία του ασθενούς, του οποίου, η κλινική εικόνα παρακολουθείται.

Μάλιστα, δήλωσε ότι έχει γίνει ιχνηλάτηση των στενών επαφών του, οι οποίες επίσης παρακολουθούνται για τυχόν εκδήλωση οποιονδήποτε συμπτωμάτων.

Όσον αφορά τα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων, η κ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι η ημερομηνία παράδοσης αναμένεται να ανακοινωθεί προς το τέλος Αυγούστου και πως για πρώτη φάση αναμένονται στην Κύπρο χίλιες πεντακόσιες δόσεις.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και δεν θα αφορά τον γενικό πληθυσμό, αλλά μόνο τους επαγγελματίες υγείας που θα περιθάλπτουν θετικά περιστατικά και στενές επαφές των κρουσμάτων.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αποδομεί στελέχη του ΑΚΕΛ: Δεν υπάρχουν αντιφάσεις στα πρακτικά που αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: