Τερατώδη fake news από την Άγκυρα: Ισχυρίζονται ότι τα ραντάρ των ελληνικών S-300 τους “κλείδωσαν” τα F-16

Οι S-300 που αγόρασε η Κύπρος και παρέδωσε στην Ελλάδα σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση. Φωτογραφία via Defence Point




Για νέες «ελληνικές παρενοχλήσεις», αυτή τη φορά από τους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη κατά τουρκικού F-16, κάνει λόγο η Άγκυρα, μέσω πηγών του υπουργείου Άμυνάς της, μιλώντας, μάλιστα για «εχθρική ενέργεια» από την πλευρά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, 23 Αυγούστου, «τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη», όπως αναφέρει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

«Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου», προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

H εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ,αναφέρει ότι το περιστατικό αποκάλυψε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί ενεργά τις εν λόγω συστοιχίες που είναι ρωσικής κατασκευής, ενώ επισημαίνει την στάση που έδειξαν ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ μετά την προμήθεια του συστήματος S-400 από την Τουρκία

Τουρκική στρατηγική με fake news

Σύμφωνα με πηγες από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ουδέποτε έχει συμβει τέτοιο περιστατικό από τους Ελληνικούς S-300.
Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν μάλιστα πως η προπαγάνδα της Τουρκίας είναι γνωστη όπως και τα fake news που εκπέμπονται μέσω διαρροών στον Τύπο.

Mε πληροφορίες από hurriyet.com.tr

Η «Νέα Γερμανία» και ο πόλεμος στην Ουκρανία: Αλλαγή εποχής με 100 δις μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: