Δηλώνει υπερήφανος για το έργο της Νεκταρίας Σταμούλη ο αρχισυντάκτης του Politico: Επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση

Photo via Politico. Com




Ο αρχισυντάκτης του Politico Jamil Anderlini, στη στήλη ‘Confidential’, στην οποία σταχυολογεί τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο, ως ζητήματα “υψίστης σημασίας”, επανέρχεται – μεταξύ άλλων – στο ζήτημα της αντιπαράθεσης της ελληνικής κυβέρνησης με τη δημοσιογράφο του Politico, Νεκταρία Σταμούλη για την υπόθεση των υποκλοπών.

Γίνεται λόγος για “επαίσχυντη αντιμετώπιση” της Νεκταρίας Σταμούλη, η οποία χαρακτηρίζεται μία γενναία ρεπόρτερ που έχει τη βάση της στην Ελλάδα, και η οποία υπέστη έναν “χείμαρρο κακοποίησης”.

Το “βιτριόλι”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενθαρρύνθηκε, εάν δεν υποκινήθηκε, από “αβάσιμες δηλώσεις” του κυβερνητικού εκπροσώπου και υψηλόβαθμων  συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης, “σχεδόν σαν οι αρχές να καταλήγουν να αποδεικνύουν την εγκυρότητα του ρεπορτάζ της”.

Ο αρχισυντάκτης αναφέρει ότι, έχοντας περάσει ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε ένα απολυταρχικό (με τάσεις ολοκληρωτισμού) κράτος (Κίνα), γνωρίζει από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να ασκούν την προσήκουσα δημοσιογραφία.

Δηλώνει δε υπερήφανος για το έργο της κ. Σταμούλη για το Politico και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολλά περισσότερα για να στηρίξει τις αξίες της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται.

Αναφέρεται ειδικότερα ότι το ημερήσιο ειδησεογραφικό δελτίο  Brussels Playbook του Politico προκάλεσε μία “απρεπή επίθεση” εναντίον της Σταμούλη από την ελληνική κυβέρνηση, φέρνοντας στη δημοσιότητα επιστολή του Έλληνα Μόνιμου Αντιπροσώπου στην ΕΕ που έλεγε στις Βρυξέλλες να κρατήσουν απόσταση από το εξελισσόμενο σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα. Ο διπλωμάτης, σημειώνεται, υιοθέτησε μία άποψη “λιγότερο υγιή” για τον ρόλο του Τύπου ο οποίος φέρνει στο φως τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

ΠΗΓΗ: PoliticoΣτήλη Politico Confidential, Jamil Anderlini, Editor in Chief – POLITICO Confidential: Media freedom in Greece

Οι παρακολουθήσεις ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου: Εγκαλεί την Αθήνα η Ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: