Ανασκευάζει και απολογείται ο βουλευτής Παρασκευαϊδης για το «άδειασμα» σε Ανδρουλάκη: Διαστρεβλώθηκε, λέει, το… «καλά του έκαναν αν τον παρακολουθούσαν για εθνικούς λόγους»

FILE PHOTO: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Με δήλωσή του ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επιχειρεί να ανασκευάσει τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων και πιο συγκεκριμένα για την παρακολουθηση του αρχηγού του κόμματός του, Νίκου Ανδρουλάκη. Κάνει λόγο για διαστρέβλωση, αλλά προσθέτει πως σε κάθε περίπτωση «απολογείται».

Ο βουλευτής, παρότι η δήλωσή του έχει καταγραφεί από την τηλεοπτική κάμερα, αναφέρει «προς αποφυγή κάθε “ερμηνείας” ή “παρανόησης”», όπως λέει, ότι «ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη».

Υπογράμμισε ότι «η διαστρέβλωση μιας απάντησής μου σε υποθετική ερώτηση, γίνεται εκ του πονηρού και με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

   Όπως σημείωσε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ  «σε κάθε περίπτωση απολογούμαι. Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του “απορρήτου” από όλους τους πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο κ. Παρασκευαΐδης επισήμανε «τη δημόσια ομολογία του κ. Μητσοτάκη στο debate στις 10/05/2023 μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών, ο οποίος δήλωσε επί λέξει: “ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης”.

Αντί στην κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και ας σταματήσουν να εμποδίζουν τις διαδικασίες να ενημερωθεί άμεσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως δικαιούται τόσο ο ίδιος, όσο και κάθε πολίτης στην θέση του», κατέληξε.

 

Οι δηλώσεις στην τηλεόραση της Βουλής: «Αν έγινε για λόγους εθνικού συμφέροντος, καλά του έκαναν»

«Αν οι εθνικοί λόγοι είναι τέτοιοι που δεν πρέπει να τους πει, δεν θα τους πει, είπαμε πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα, το εθνικό συμφέρον. Αν είναι τέτοιοι οι λόγοι φυσικά δεν πρέπει να τους πει» ανέφερε ο κ. Παρασκευαΐδης, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής με αφορμή την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ και την ενημέρωσή του από τον επικεφαλής της Αρχής, κ. Ράμμο.

 

 

«Άδειασμα» Ανδρουλάκη από τον βουλευτή Παρασκευαϊδη για τις παρακολουθήσεις: «Αν έγινε για εθνικούς λόγους, καλά του έκαναν»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: